En büyük hack saldırısı: 530 milyon dolarlık hack’in arkasında Ruslar olabilir
En büyük hack saldırısı: 530 milyon dolarlık hack’in arkasında Ruslar olabilir

Coincheck Borsası, üçüncü çeyrekte 5 milyon dolardan fazla zarar bildiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya merkezli Coincheck Borsası, Ocak ayında 520 milyon dolarlık hack saldırısına uğrayan bir kripto para borsası ve 2018’in üçüncü çeyreğinde bu rakamdan daha fazla zarar bildirdi.

Coincheck Borsası, yaşadığı hack saldırısının etkisinden kurtulamadı

Monex Grubu’nun satın aldığı Coincheck, piyasaya Pazartesi günü üçüncü çeyrek için mali sonuçlarını açıkladı. Coincheck kripto varlık işiyle Monex’e, Temmuz ve Eylül ayları arasında yaklaşık 2,8 milyon dolar (315 milyon Japon yeni) gelir getirdi. Özellikle, bu sayı, bir önceki çeyreğe göre yüzde 66 düşüşe işaret ediyor. Bu sırada Coincheck, yaklaşık 8,4 milyon dolar gelir elde etti.

Kripto segmentinde son üç ayın maliyetlerinin düşürülmesine rağmen, Monex hack’in artan bir zarara yol açtığını belirtiyor. Bu da Temmuz ve Eylül ayları arasındaki 2,3 milyon dolardan 5,25 milyon dolara (588 milyon Japon yeni) yükseldi.  Mali raporda, konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Ocak 2018’de hizmetler askıya alınmasından beri, Coincheck yalnızca mevcut müşterilerin kripto para birimini satmalarına izin verdi.

Coincheck, Japonya’da lisanslı bir borsa haline gelmek için uğraşıyor

Toplamda, Monex kripto para birimi borsasının satın aldığından bu yana yaklaşık 7,5 milyon dolar zarar etti. CoinMarketCap’in verilerine göre, Coincheck son 24 saat içinde platformda yaklaşık 4 milyon dolarlık işlem hacmine sahip.

Yaklaşık 1,7 milyon kullanıcı ile Monex Group, Coincheck’in şu anda Japonya’da lisanslı bir borsa haline gelmek için daha karmaşık ve güvenli iç kontrol ve güvenlik önlemleri oluşturmaya çalıştığını söyledi. Monex’in şu anda dünya genelinde 1.025 çalışanı bulunuyor ve bunların yaklaşık yüzde 15’i kripto varlık segmentine odaklanıyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin