Coinbase'ten çarpıcı Bitcoin raporu
Coinbase'ten çarpıcı Bitcoin raporu

Coinbase’ten 11. yıla özel dikkat çeken Bitcoin raporu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli önde gelen kripto para borsası Coinbase, ABD’de Bitcoin kullanıcı sayısının 27 milyonu aştığını açıkladı. Yayımlanan verilere göre Amerikalıların yaklaşık %9’u Bitcoin sahibi.

Bitcoin tanıtım belgesinin 11. yıl dönümü sebebiyle yayımlanan raporda Coinbase, kuruluşundan bu yana BTC’nin küresel kabulünü ve kullanımını analiz ederek öncü kripto para birimini internetin gelişimiyle kıyasladı.

“Bitcoin’den hızlı büyüyen teknoloji sayısı çok az.”

Bitcoin’in 11 yıl içinde gösterdiği performansın rekorları alt üst ettiği belirtilen raporda, yalnızca birkaç inovatif teknolojinin BTC kadar hızlı şekilde halkın ilgisini ve hayal gücünü yakalayabildiği belirtildi.

E-posta 1972’de icat edildi ancak 10 milyon kullanıcıyı geçmesi 1997 yılına kadar mümkün olmadı. Televizyon seti ise 1927’de icat edildi fakat 1940’ların sonunda Amerikalı ailelerin sadece %2’si televizyon sahibiydi. Öte yandan Bitcoin, 2008’deki bir fikirden ortaya çıktı ve 2009’da ilk işlem gerçekleşti. 2019’da yalnızca ABD’de 27 milyondan fazla kişiye, yani nüfusun %9’una ulaştı.

Raporda, ağdaki benzersiz BTC adres sayısının 820 bine geldiği ve ağa güç veren bilgisayarların sayısı da vurgulanıyor.

Raporda ayrıca Bitcoin’in geleceği de ele alınıyor ve Bitcoin işlemlerinin hızını artırmak için tasarlanmış ikinci bir katman olan Lightning Network’ün (LN) büyümesine işaret ediliyor.

Bitcoin, dünyadaki ekonomik özgürlüğü sağlamak için bilgisayarların ve insanlığın doğuştan gelen yenilikçiliğinin gücünden yararlanan ilk küresel para birimidir. 2020’nin Bitcoin’in benimsenmesi, inovasyon ve ilgisine ne getireceğini dört gözle bekliyoruz. 

Raporun tamamını buradan inceleyebilirsiniz.

dailyhodl


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin