HoloChain (HOT) ve Avalanche (Avax) analizleri: 30 Aralık
HoloChain (HOT) ve Avalanche (Avax) analizleri: 30 Aralık

Araştırmacılar, Bitcoin 2017 boğa rallisinin arkasında tek bir balina olduğunu iddia ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Araştırmacılar, 2017 kışında yaşananların piyasa manipülasyonu olduğu konusundaki iddialarını artırdılar. Şimdi ise Bitcoin ‘in tarihi fiyat artışından tek bir balinanın sorumlu olduğunu iddia ediyorlar. Gelişme, 4 Kasım’da Bloomberg tarafından aktarıldı.

Sırasıyla Teksas ve Ohio üniversitelerinden John M. Griffin ve Amin Shams – önceki araştırmalarını güncellediler;  Bitcoin boğa hareketinin arkasında pazarın suiistimalinin, Aralık 2017’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 ABD dolarına ulaşmasını sağladığı iddia edildi.

Ya geleceği görebiliyorlar ya da manipülasyon

İlk olarak Haziran 2018’de bir araştırma makalesi yayınlanan Griffin ve Sham’in analizi, blok zincirdeki işlem modellerinin, Tether’in fiyat desteğini sağlamak ve Bitcoin pazarını manipüle etmek için kullanıldığını öne sürdü:

Tether’lı alımlar pazar düşüşlerinin ardından zamanlanmış ve Bitcoin fiyatlarında büyük artışlara yol açıyor. Bu akış tek bir kuruluşa atfedilebilir, yuvarlak fiyatların altındaki kümeler, Bitcoin’de asimetrik oto korelâsyonlara neden olur ve ay sonlarından önce yetersiz Tether rezervi olduğunu öne sürüyor.

Nakit yatırımcılardan gelen talepleri belirtmek yerine, bu kalıpların “kripto para fiyatlarını şişiren desteksiz dijital para arzına dayanan hipotezi” ile uyumlu olduğunu savundular.

Önceki araştırmalarına yapılan bir güncellemede, akademisyenler, “the Journal of Finance” için yakın tarihli hakemli bir makalede resmen yayınlanacak olan tartışmalarını yoğunlaştırıyorlar.

Tether ve Bitcoin işlemlerinin 1 Mart 2017 – 31 Mart 2018 tarihleri ​​arasında gerçekleştirdiği bir analizin, Tether’in kardeş şirketi olan Bitfinex’le kripto değişimi yapan manipülasyonun arkasında olduğu görüşünü birleştirdiğini iddia ediyorlar:

Bu desen, yalnızca Tether’in basılmasından sonraki, tek bir büyük hesap sahibi tarafından sürülen ve diğer borsalar tarafından gözlemlenmeyen dönemlerde mevcut

Akademisyenler iddiasına devam ediyor:

Simülasyonlar, bu modellerin şanstan kaynaklanma ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor. Bu büyük bir oyuncu ya da işletme, ya ihtiyatlı piyasa zamanlaması sergiledi ya da diğer küçük tüccarların toplam akışlarında gözlenmeyen Bitcoin üzerinde çok büyük bir fiyat etkisi oluşturdu.

Bitfinex Bitcoin manipülasyonu konusundaki iddiaları reddetti

Tether’in Genel Danışmanı Stuart Hoegner, akademisyenlerin iddialarını reddetti, araştırmalarının “temelde hatalı” olduğu ve yetersiz bir veri setinden kaynaklandığına dair bir açıklama yaptı.

Ayrıca araştırmanın, Tether, Bitfinex ve son operatörü iFinex’e karşı “parazit bir dava”yı desteklemek için ortaya atıldığını iddia etti.

cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin