Coinbase yeni vergi hesaplayıcısı
Coinbase yeni vergi hesaplayıcısı yatırımcıların kullanımına sunuldu

Coinbase yeni vergi hesaplayıcısı yatırımcıların kullanımına sunuldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase yeni vergi hesaplayıcısı tanıtıyor. Coinbase müşterileri için platforma yeni vergi özellikleri ekledi. Yeni özellikler, genellikle karmaşık vergi ödeme sürecini basitleştirmeyi hedefliyor. Dijital para birimlerinden elde edilen kazançların ABD’de vergilendirilebileceğini hatırlatıyor.

Coinbase yeni vergi hesaplayıcısı olarak FIFO aracını kullanıyor

IRS kılavuzuna göre sanal para birimleri mülk olarak ele alınır. Yani yatırımcılar her işlem anında varlığın adil piyasa değerine göre ayarlanmış vergilerini ödemek zorundadırlar. Bu, Coinbase’in geçmişte daha kolay bir şekilde yapmaya çalıştığı ve yatırımcıların kar ve zararlarını karşılayabilecekleri tüm işlemlerin eksiksiz raporunu sunan bir süreçtir. Bugün yapılan güncellemeler süreci bir adım daha ileriye götürüyor. Yatırımcılara tek tıklamayla vergi çözümü sunuyor. Maliyetsel bir yöntem olan FIFO “ilk giren ilk çıkar” aracını kullanarak, tarihsel fiyat verilerine dayanan toplam kâr/zarar rakamını oluşturabiliyor. Bu rakam vergi otoritelerinin görmesi gereken rakamdır. Ancak Coinbase, vergi danışmanlığı yapmadıklarını ve müşterilerin herhangi bir işlem yapmadan önce profesyonel danışmalara başvurmaları gerektiğini belirtiyor.

Yeni aracın, sadece dijital varlık yatırımları için Coinbase kullanmış olan müşteriler tarafından kullanıldığını unutmayın. Müşteriler bir ICO‘ya katılmışlarsa ya da özel bir cüzdana veya başka bir borsaya para gönderdiyseler (GDAX – Coinbase’in arka uç platformu dâhil), araç doğru şekilde çalışmayacaktır. Bu nedenle rakamın manuel olarak hesaplanması gerekecektir.

FIFO aracının Coinbase’de uygulamalı bir örneği

FIFO aracının bir örneği, bir müşterinin beş Ethereum satın aldığı ve daha sonra iki tane sattığı uygulama ile sağlanmıştır. Bu örneği aşağıdaki resimden detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Coinbase yeni vergi hesaplayıcısı
Coinbase yeni vergi hesaplayıcısı yatırımcıların kullanımına sunuldu.

Coinbase yatırımcılarını vergi ödemeye teşvik ediyor

Dijital varlıklarla ilgili resmi protokoller iyi kurulmadığından, sanal paralar vergisi kafa karıştırıcıdır. 250.000’den fazla ABD’li dijital varlık yatırımcısı üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, yatırımcıların sadece %0,04’ü vergi ödüyor.  Coinbase’in süreci basitleştirmesi büyük bir olasılıkla bunu değiştirmek ve yatırımcıları vergi ödemeye teşvik etmek içindir. Şirket giderek düzenleyici kurumların dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Geçtiğimiz yıl Coinbase,  IRS tarafından başlatılan uzun bir yasal savaşın ardından 14.000 müşteri hesabına ilişkin verilerini tekrar alabildi. IRS başlangıçta platformun tüm kullanıcı bilgilerinin çöküşünü istiyordu. Ancak Coinbase yalnızca veri aktarımını 20.000 dolardan fazla olan kullanıcılara indirebiliyordu. Yasal savaşın ardından David Farmer, borsada iletişim direktörü IRS ile ilişkileri geliştirmek ve sanal paraların vergilendirilmesi konusunda adil bir anlaşma yapmak istediğini söyledi. Şirketin yaptığı vergi güncellemesinin, bu durumu düzeltmek adına olduğu görünüyor. Ayrıca kripto para birimi kullanıcıları ve vergi yetkilileri arasındaki zayıf ilişkileri geliştirmek için bir teklif olarak geliyor.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin