SEC'in kripto para yatırım fonları denetimi
SEC'in kripto para yatırım fonları denetimi ve ICO'lar

SEC’in kripto para yatırım fonları denetimi ve ICO’lar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC’in kripto para yatırım fonları denetimi kapsamında, birkaç kripto para birimi odaklı yatırım fonunun yöneticilerini çağırdığı bildirildi. Bu sektör, geçen seneden beri hızla büyüyor. Amerikan regülatörleri, görünüşe bakılırsa bu durumun ele alınacağından ve fonların ICO (Initial Coin Offerings),  gibi onaylamadıkları alanlara gitmediğinden emin olmak istiyorlar.

ICO, geleneksel mali sistemden farklı olarak ortaya çıkmış alternatif bir kitle fonudur. ICO, kitle fonunun kripto para versiyonudur.

SEC’in kripto para yatırım fonları denetimi bir zorunluluk mu?

SEC'in kripto para yatırım fonları denetimi
SEC’in kripto para yatırım fonları denetimi ve ICO’lar

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son zamanlarda birtakım kripto para karşılığı hedge fonlarından bilgi talep etmişti. Regülatörler, kripto para ve müşteri koruma gereksinimlerine bağlı olarak kripto para karşılığı hedge fonlarının nasıl fonlar olduğunu öğrenmek istedi.

Bilgi taleplerinden bazıları, herhangi bir görevi kötüye kullanma durumunda bulgularını ajansın icra birimine yönlendiren “SEC Uygunluk Denetimleri ve Sınavları Ofisi” tarafından düzenlenmiştir. Aslına bakılırsa, birtakım şifreleme fonları SEC’in İcra Departmanı’ndan aldıkları mahkeme kararlarına dayandırılmış olup, bu da şirkete gerekli olduğuna karar verirse ceza verebilir. Washington merkezli bir savunma grubu olan Coin Center’daki araştırma direktörü Peter Van Valkenburgh konuya yönelik şunları söyledi:

SEC bu alanda çok kasıtlı bir yaklaşım benimsedi. Bu nedenle son zamanlardaki gelişmelerle bu büyük ekosistemi ele geçirmeye çalışıyorlar.

ICO’lar hedef mi, mazeret mi?

SEC'in kripto para yatırım fonları denetimi
SEC’in kripto para yatırım fonları denetimi ve ICO’lar

SEC ayrıca, finansal riskten korunma fonlarının potansiyel çıkar çatışmalarını uygun bir şekilde açıklayıp açıklamayacağını da inceledi. Örneğin ilk para tekliflerinde (ICOs) hedge fonlarının kişisel yöneticileri olan müdürlerinin de bilgilerini istemiştir. Hedge fonları için en az bir mahkeme celbi özellikle bir ICO’ya yapılan yatırımla ilgilidir. Diğer bir örnekte, SEC avukatları, yatırım bankalarını dijital para satışlarıyla olan ilişkileri hakkında sorguladı.

ICO’lar geçtiğimiz günlerde SEC’in ilgi odağı olmuştu. Ajansın, kripto hedge fonlarındaki yeni çıkarlar için sorumlu olduklarını iddia ediyorlar. Birkaç hafta önce SEC’in bu alandaki şirketlere karşı mahkeme celpleri vermiş olduğu ortaya çıktı.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin