Coinbase
Coinbase yeni ticaret hizmeti ile Asya ve Avrupa'daki balinaları hedefliyor

Coinbase yeni ticaret hizmeti ile Asya ve Avrupa’daki balinaları hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Felce uğratan ABD hükümeti kapanışı beşinci haftaya girerken, büyük kripto borsaları alternatif pazarlar aramaya başladı. Avrupa ve Asya’daki büyük tüccarlar için alım satım seçeneklerini genişleten Coinbase ise bu borsaların başında geliyor.

Sadece Yüksek Hacimli İşlemciler

Sadece Coinbase Pro ve Prime müşterileri seçildiği için yeni seçenekler herkes tarafından kullanılamıyor. En büyük gelişme ise Coinbase hesaplarını finanse etmek için sınır ötesi havale kullanma yeteneği olarak görülüyor. Önceki dönemlerde bankalar, döviz hesabı açıldığı zaman aynı ülkede şirket ile aynı ülkede faaliyet göstermesi gerekiyordu.

Duyuruya göre seçili Coinbase Prime müşterileri dünya çapında Avrupa ve ABD OTC ticaret masalarına ve soğuk depolama yapan Coinbase Custody’e erişecekler. Bu yeni seçenekler genellikle, ikamet edilen ülkedeki bir bankaya bağlı bir hesapta küçük hacimlerde işlem yapan küçük yatırımcıları hedeflemiyor.

Şirket blogunda şu ifadelere yer verildi:

Dünyada yüzlerce kripto-ilk hedge fonu başlatıldı. Ve tescilli ticaret şirketleri, aile ofisleri ve bağışlar gibi yüzlercesi daha geleneksel ve aktif kurumlar olarak dijital varlık ticareti yapmaya başladı. Şirketimiz, bu müşterilere, piyasadaki diğer katılımcılarla birlikte fon arz edenler, borsalar ve madenciler gibi hizmet veriyor.

Sınır ötesi seçenekler, henüz kripto borsasının seçeneklerinin mevcut olmadığı ülkeleri hedefliyor. Sınır ötesi SWIFT ödemelerine izin veren Coinbase, kripto borsaları ile ticaret yapma konusundaki herhangi bir merkez bankası veya devletin kısıtlamalarını etkin bir şekilde iptal etmiş oluyor. Hindistan, müşterilerin kripto almak için kendi fonlarını kullanmalarına izin vermeyi reddettiği bazı bankaları ile ilk akla gelen ülke. Coinbase’nin bu hizmetini kullanmak için ise müşterilerin “yüksek hacimli” yatırımcılar olması ve açıkça başka ülkelerde banka hesaplarının olması gerekiyor.

Coinbase ’nin hedefinde balinalar var

Kripto para borsası ayrıca, büyük miktarlarda işlem yapmak zorunda kalan ve bu işlemleri spread  ve ücretler alınmadan yapmak isteyenler için OTC alım satım masaları kurdu. Hiç şüphe yok ki son zamanlarda sansür hesaplarıyla suçlanan Coinbase hala kesinti yapıyor. Fakat bu kesintilerin  sektördeki en yüksek işlem ücretlerinden bazılarına sahip olan geleneksel borsa kullanmaktan daha az olacağı söyleniyor.

New York Finansal Hizmetler Departmanı tarafından New York Bankacılık Vakfı olarak düzenlenen Coinbase Custody, Avrupa ve Asya’da da çok az sayıda kişiye teklif edildi. Kitlelere kripto getirmeyi amaçlayan Binance’den farklı olarak, Coinbase ilk önce balinaları hedef alıyor ve daha büyük hacimleri değiştirmelerini kolaylaştırıyor gibi görünüyor.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin