wikileaks shop
Coinbase WikiLeaks hesaplarını askıya aldı

Coinbase WikiLeaks Shop hesaplarını askıya aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

WikiLeaks’in ticari kolu olan ve uluslararası anonim yayın yapan aynı zamanda da kar amacı gütmeyen kuruluşu WikiLeaks Shop, Twitter’da 20 Nisan Cuma günü yaptığı açıklamada, kripto cüzdanı ve Coinbase borsasındaki hesaplarının hizmet şartları ihlali gerekçesi ile bloke edildiğini bildirdi.

wikileaks

konuyla ilgili twit, kuruluşun Hizmet Şartlarını ihlal ettiği ve bu nedenle [onların] hizmetlerine artık erişim sağlayamadığını belirten Coinbase’den geldiği iddia edilen bir e-postasından alınan bir ekran görüntüsünü içeriyor. Coinbase, henüz WikiLeaks Shop’un ihlali ile ilgili yorum taleplerine yanıt vermedi.

Kuruluşun tüm gelirleri WikiLeaks işlemlerine gitmektedir. Ve müşteriler Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash, Dash, Dogecoin, Ethereum, Neo, Namecoin, Vertcoin, Monero ve ZCash ile Coinpayments.net üzerinden ödeme yapabilmektedir.

Resmi WikiLeaks Heyeti, bloğa yanıt olarak Coinbase’in “küresel blokajı” başlıklı bir twit yayınladı:

wikileaks

Bitcoin (BTC) destekçisi Andreas M. Antonopoulos, Bitcoin’in kar amacı gütmeyen geleneksel bankacılık sistemlerini yasal olarak kullanamadığı zamandan beri WikiLeaks için önemli bir rol oynadığı için Coinbase’in “tekrarlanan tarih” olduğunu twitledi:

wikileaks

Assange ABD hükümetine Wikileaks Shop için bankacılık ambargosu koyduğu için teşekkür etmişti

Geçtiğimiz sonbaharda WikiLeaks lideri Julian Assange, Twitter’da  ABD hükümetine, koyduğu bankacılık ambargosu sayesinde kendilerini Bitcoin’e yönlenmeye zorlamasına neden olup yüzde 50000 getiri elde etmelerini sağladı için teşekkür etmişti. Assange ayrıca WikiLeaks bağışçılarına bağışları için bu mali engellerden kurtulmanın bir yolu olarak kripto para kullanmalarını istedi. WikiLeaks web sitesi, bağışlar için Bitcoin, Litecoin, Monero ve ZCash’i kabul ediyor.

Antonopoulos tweet’lerine şu yorumu ekledi:

Coinbase tarafından konulan bu ambargo, ilk olarak tamamen sembolik bir anlam içeriyor. Çünkü Coinbase’de başka kripto cüzdanları da bulunuyor. Fakat “bu ambargonun anlamı, merkezileştirme ve bankacılık düzenlemelerinin ne anlama geldiğini anlatan oldukça etkili bir hatırlatmadır.

cointelegraph

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin