featured

Coinbase, SEC davasını düşürmek için harekete geçti: Hinman belgeleri yine gündemde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin en büyük kripto borsası Coinbase çarşamba günü, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmek için bir önerge sunma niyetini bildirmek üzere harekete geçti.

Coinbase, SEC’in suçlamalarını reddetti!

Coinbase’in cevabına göre, SEC’e bir komisyoncu ulusal menkul kıymetler borsası veya takas kurumu olarak kaydolmadığını kabul ediyor. Ancak ticaret için kullanıma sunduğu varlıklardan herhangi birinin kripto varlık menkul kıymetlerini içerdiğini reddediyor.

Ayrıca komisyonun yatırımcılarla ilgili yetkisi olduğunu reddederken yasaların veya SEC’in işlevlerin ayrılmasını gerektirdiğini de reddediyor.

Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, herhangi bir finansal bekçi köpeği ile diyalogu memnuniyetle karşıladığını ve ileride yeni bir mevzuat ve kural koyma çağrısında bulundu. Ancak bu SEC davasının mevcut yasanın ötesinde olduğunu ve reddedilebileceğini iddia ediyor.

Kripto kuralları yok mu?

Avukat John Deaton XRP sahiplerinin ABD SEC vs Ripple davasındaki avukatı, Coinbase’in hareketinin güçlü olduğunu ancak mahkeme tarafından verileceğinden emin olduğunu belirtti. Önergede, Kongre’nin mevzuat başlattığı ve kural koyma niyetini göstermesinin önemli bir konu olduğu belirtildi.

Coinbase

Coinbase’in kötü şöhretli Hinman Ethereum konuşmasını, büyük bir düzenleyici boşluğu ve kripto pazarında kural koyma konusunda daha fazla kafa karışıklığını tartışmak için kullandığını da sözlerine ekledi. SEC Başkanı Gary Gensler’in kripto varlıkları için böyle bir mevcut kural olmadığını kabul ettiğini vurguladı.

Deaton, tarihte bir yatırım sözleşmesinin ikincil satışının da bir yatırım sözleşmesi olduğunu tespit eden tek bir vaka olmadığını belirtti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin