kripto yardım platformu
Coinbase kurucusu kripto yardım platformu açıyor

Coinbase kurucusu kripto yardım platformu kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, 27 Haziran’da yayınlanan bir habere göre, kripto paraları ihtiyaç sahiplerine dağıtacak olan yeni bir kripto yardım platformu olan GiveCrypto’yu piyasaya sundu. Armstrong, kripto paraların daha fazla inovasyon yaratma ve değişme potansiyeline sahip olduğuna ve değişen dünyanın gösterişli arabalar ve lüks yaşam ile bilindiğine inandığını söyledi.

İnsanların kripto kazançlarını nasıl harcadıklarını kontrol edemeseniz de Armstrong, kripto ekosisteminin kaynaklarını bir araya getirerek dünyayı daha fazla etkileyebileceğine inanıyor. Böylece başkalarının “adil ve açık bir küresel finansal sistemden” yararlanabileceğine inanıyor.

Her zaman hayırsever yardımlarda bulunma konusunda istekli olan Armstrong, GiveCrytpo’nun yalnızca kripto parayla finanse edileceğini ve maddi olarak ihtiyacı olanları desteklemek için kullanılacağını söyledi.

Fon, ilk aşama için 10 milyon dolar kazanmayı hedefliyor. Şimdiye kadar ise Armstrong’tan 1 milyon dolarlık ilk bağış da dahil olmak üzere 3,5 milyon dolar toplandı. Kâr amacı gütmeyen kuruluşun önümüzdeki iki yıl içinde 1 milyar dolarlık fon büyüklüğüne ulaşma hedefi bulunuyor.

GiveCrypto insanlara yardım odaklı faaliyet gösterecek

Armstrong, GiveCrytpo.org’un ihtiyaç sahibi insanların doğrudan bağışçılardan para alabildikleri ve platformun açık bir finansal sisteme evrensel erişim sağlayabildiğini söyledi.

Büyük programların yürütülmesine karşı yoksulluğun sona ermesinde doğrudan nakit transferlerinin etkinliğine işaret eden yeterli sayıda araştırma olmasına rağmen, Armstrong, GiveCrytpo’nun bir adım daha ileri gittiğini ön görüyor. Bunun nedeni, yüksek ücretlerden, nakit transferlerindeki gecikmelerden ve banka dışı kullanıma erişimden kaçınmasına izin veren kripto para birliğinin benzersizliğinden kaynaklanıyor.

Armstrong, Kripto para şeklinde doğrudan nakit transferleri ile başlayacaklarını söyledi. Bu bağış formları, insanların gelirini yükseltmeye, gıda tüketimini ve diyet çeşitliliğini artırmaya yardımcı olur ve okula devam, sağlık bakım muayeneleri, hane halkı tasarrufları ve üretken varlıklara yapılan yatırımlara yardımcı olacak.

Kripto yardım platformu GiveCrypto dağıtım sürecini kolaylaştırmak için mobil uygulama kullanacak

Armstrong, alıcıların kripto yardım platformu GiveCrypto’dan kripto para aldıklarında üç şeyden birini yapacağına inanıyor. İlki, bir ihtiyacı karşılayabilmek için yerel para birimine çevirme, ikincisi fiyatlarda potansiyel bir yükselişten faydalanabilecekleri ya da kripto-kripto transferleri yapabilme, son olarak ise yerel kripto ekonomilerini de teşvik etme konularında daha da yoğunlaşabileceklerdir.

Projenin, kar amacı gütmeyen, alıcılara ihtiyaç duyan ve onlara kripto para birimini dağıtacak yerel elçilere güveneceği bir pilot aşaması olacak.

Şirketin deneyeceği diğer dağıtım modelleri, ileriye yönelik pazarlardaki diğer kar amacı gütmeyen kuruluşlarla ortaklık kurmak ve dağıtım sürecini hızlandırmak için bir mobil uygulamayı kullanmayı içeriyor. Armstrong, pilot aşamasının alıcılara nasıl ulaşacağına, yerel para birimine nasıl geçtiklerini ve fonları nasıl kullanacağına dair daha net bir resim elde etmelerine yardımcı olacağına inanıyor.

Ayrıca bu tür hayırseverler girişimleri zaman zaman görüyoruz. Çeşitli kripto para şirketleri ve anonim yatırımcıların son aylarda hayırsever faaliyetlerinde bir artış görülüyor. Bunlardan en son Ripple’ın 29 milyon dolarlık eğitim fonu kuracağını bildirmişti.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin