Popüler Bitcoin borsası Coinbase
Coinbase artık New York'ta da Stellar ve Chainlink’i desteklemeye başlıyor

Coinbase, 2019 yılında Japonya’dan lisans alacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli kripto borsası Coinbase, Japonya’nın kripto endüstrisine karşı duruşu hakkında olumlu yorumlar yaptı.

Coinbase baş politika sorumlusu Mike Lempres, finans gazetesi Nikkei Asian ile yaptığı röportajda, lisans almak için yapılan görüşmelerin iyi gittiğini belirtti.

Daha önce bildirildiği üzere, Japonya Finansal Hizmetler Kurumu (FSA), Ocak’taki sanayi rekorunu kıran, 532 milyon dolarlık kripto borsası Coincheck’in ardından kripto borsaları üzerindeki incelemelerini yoğunlaştırdı.

Düzenleyici, yakın zaman önce resmi lisans almak isteyen borsa başvurularının daha sıkı bir şekilde incelenmesini planladıklarını açıkladı.

Coinbase, Japonya için kararlı

Lempres, kripto alanında Japon hükümetinin güvenliğe daha fazla odaklandığını söylerken bunun kendileri için de iyi olduğunu sözlerine ekledi. Şirket CPO’su ayrıca, düzenleyici kurumların yeşil ışık yakmalarını dört gözle beklediklerini belirterek şöyle söyledi:

Biz bunu başarmakta kararlıyız. Kesinlikle 2019’da bunun gerçekleşeceğine inanıyoruz.

Bununla birlikte Lempres, başvuru konusunda hala çözülmesi gereken kilit bir soruyu işaret etti. FSA’nın, Coinbase’in yeterince güvenli olup olmadığına karar vermesi gerekiyor. Lempres konuyla ilgili şöyle söyledi:

Depolama alanımızı korumak için inşa edilmiş her şeyimiz var.

Lempres, şu anda ABD’de sadece güvenliğe adanmış “düzinelerce” çalışanı olduğunu belirtti.

Coinbase ilk olarak Japon kripto pazarına haziran ayında girme planlarını açıklamıştı. Şirket “bir yıl içinde” lisans almayı umduklarını belirtiyor.

Nisan 2017’de Japonya’nın Ödeme Hizmetleri Yasası’nın değiştirilmesinden bu yana ülke içinde faaliyet gösteren tüm kripto borsaları için bir lisans zorunlu olsa da FSA başvuru sahiplerine yönelik gereklilikleri yerine getirmeye devam etti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin