Bitcoin madenciliği yapmak imkansız hale geliyor
Bitcoin madenciliği yapmak imkansız hale geliyor

Araştırma: Bitcoin madenciliği maliyeti artık kârı aşıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain araştırma şirketi Diar, madencilikle ilgili yeni veriler yayınladı. Şirketin raporuna göre, Bitcoin madencilerinin bu yılki geliri 4,7 milyar doları aştı. Ancak yükselen elektrik fiyatları, en büyük madencilik havuzları için bile Bitcoin madenciliği faaliyetini kârsız hale getirdi.

Bitcoin madenciliği yapmak imkansız hale geliyor

Bitcoin madenciliğinin yapısı, her bir sonraki bloğun, sondan daha fazla hesaplama gücü gerektirdiği anlamına gelir. Bu, Bitcoin madenciliğinin giderek daha zor ve maliyetli hale geldiği ve ödüllerin aynı kaldığı anlamına gelir. Son zamanlardaki analizler, madencilikten elde edilen gelirlerin her zaman yüksek olmasına rağmen, madencilik işlemlerinin çoğu için madencilik maliyetinin Bitcoin kârını aştığını göstermekte.

Bu, Bitcoin madencileri için büyük bir değişiklik, aslında bir madencinin normal koşullar altında Bitcoin madenciliği yapmasını imkansız kılar. Kuralın bir istisnası, elektriğin ucuz ve sübvanse edildiği Çin. Ancak Çinli madenciler için bile, ekipman ve altyapı kiralama masrafları kârlı bir madencilik işletmesini yürütmeyi zorlaştırmakta.

Bitmain madencilerin kârlılık sorununu çözebilir

Madenciliğin geleceğine karar verecek önemli bir aktör, madencilik kulelerinin büyük çoğunluğunun üreticisi olan Bitmain. Madenciler, kârlılık vaat edemezlerse, Bitmain’den madencilik ekipmanı satın almak konusunda isteksiz olacaklar. Ancak eğer Bitmain, madenciliği yeniden kârlı hale getirmek için artan bilgisayar gücü ve verimliliği ile uygun fiyatlı madencilik ekipmanı üretebilirse, sorun çözülebilir.

Bu, Çin’de sadece Bitcoin madencilerine değil, aynı zamanda altyapılarını kâr marjına ayak uydurmak için yeteri kadar yatırım yapabilecek büyük işletmeler için büyük bir avantaj sağlayacak. Yakın zamanda NYP’nin ekonomi profesörü, kripto paraların ‘Kuzey Kore’den daha merkezileştirilmiş’ olduğunu belirtti.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin