Coinbase İngiltere'de e-para lisansı aldı.
Coinbase İngiltere'de e-para lisansı aldı.

Coinbase İngiltere’de e-para lisansı aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

12 milyon kullanıcısıyla dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase İngiltere’de e-para lisansı aldığını duyurarak getirilecek birkaç yenilikle kullanıcıların daha iyi bir borsa tecrübesi yaşayacağını açıkladı.

Coinbase İngiltere’de gerçekleştirdiği bu hamlesiyle kullanıcılara ne sağlayacak?

En çok dikkat çeken güncelleme, Coinbase’den çekim işlemlerini basitleştirmesi beklenen Faster Payments Scheme (FPS), yani Daha Hızlı Ödemeler olacak. Daha önce, U.K. kullanıcılarının işlemleri bir Estonya bankasından işleniyordu ve birkaç gün sürüyordu.

Coinbase U.K. CEO’su Zeeshan Feroz, konuyla ilgili şu sözleri sarfetti:

Birleşik Krallık müşterileri, daha hızlı, daha güvenli ve hatasız banka transferlerinden kâr elde edecek. Bir pilot uygulamayla başlayacağız ve bir miktar müşteriye Faster Payments’ı deneteceğiz. İlerleyen haftalarda bu özelliği Birleşik Krallık’taki tüm müşterilere açmayı hedefliyoruz. Çok daha kolay bir Coinbase deneyimi sunmayı amaçlıyoruz.

Yaşanan güçlüklerin son bulması amaçlanıyor

Birleşik Krallık’taki müşteriler hesaba pound üzerinden yükleme yapabilirken, aynı para birimiyle çekim yapmakta zorlanıyorlardı. Bunun yerine uzun bir süreci takip ederek paralarını Euro’ya çevirip ardından yeniden pound’a çevirmek zorunda kalıyorlardı. Bu da bazı kullanıcıları değişim ücretlerine mecbur bırakıyordu.

FCA’in e-para lisansı, Avrupa Birliği içerisinde 23 ülkeye uzanacak.

Feroz ayrıca şunları söyledi:

Kripto para birimlerinin herkesçe ulaşılabilir olması yönündeki bağlılığımızın bu adımla birlikte bir adım ileri taşındığına inanıyoruz.

İngiliz finans yetkilileri teyakkuzda

Son dönemde İngiliz finans yetkilileri ve düzenleyicilerin kripto para birimleri konusunda uyarılarda bulunduğunu biliyoruz. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, geçenlerde büyük fiyat hareketleri ve dalgalanmalar sebebiyle kripto para birimlerinin daha sıkı düzenlemelerden geçmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Geçtiğimiz hafta bir kripto fonu duyurusu yapan Coinbase, bir önceki gün ise olası satın almalar için ünlü bir yatırımcıyla anlaştığını açıklamıştı.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin