apple store, Calendar 2, mac, mining
Calendar 2

App Store’da madenciliğe izin verdiği iddia edilen Calendar 2 uygulaması tepkiye sebep oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

App Store’daki takvim hizmeti veren Calendar 2 adlı uygulamaya geçen hafta gelen güncellemede tepkiye neden olan madencilik yaptıran kodların eklendiği ortaya çıktı.

Calendar 2 uygulaması bir süredir Mac App Store mağazasında, takvim uygulaması ile kullanıcılara alternatif sağlıyordu. Geliştirici firmanın ekstra özellik olarak kullanıcılara madencilik yaptıran kodları eklemesi birçok kullanıcının tepkisine sebep oldu. Bu kodlardan sonra birçok kullanıcı uygulamanın, bilgisayarlarını oldukça yavaşlattığından dert yakındı. Apple konu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Uygulamanın geliştiricisi şikayetleri ve madenciliğin ahlakı ile ilgili endişeleri gerekçe göstererek kodu devre dışı bıraktı. Geliştirici Qbix’in sitesine göre, 757.000’den fazla kişi takvim uygulamasını kullanıyor.

Calendar 2 uygulaması tepkiler üzerine kodları kaldıracak

Geçen hafta, uygulama Monero kripto para birimi için madencilik yaptıran kodu içeren bir güncelleme yayınladı. Kodun çalışmasına izin vermeyi tercih eden kullanıcılar, tam sürüm için 18 ABD Dolar ödeyerek mining içerek özel içeriğe sahip oluyorlardı.

Kripto paraların değer kazanması ile birçok websitesinde, uygulamada yasadışı olarak mining yaptıran programlar ve malwarelerin sayısı oldukça arttı. Nispeten çok az yazılımcı bu kodların koyulduğunu kullanıcılara bildirmişti.

Kodların dahil olduğu uygulamayı yükledikten  sonra devre dışı bırakamadığınız için birçok kullanıcının yoğun tepkisine maruz kaldı. Kısa bir süre sonra Qbix, bir sonraki güncellemede madencilik kodunu kaldıracağını belirten bir bildiri yayınladı.

BBC

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin