Coinbase, EOS ve Stellar verilecek ödülleri arttırıyor
Coinbase, EOS ve Stellar verilecek ödülleri arttırıyor

Coinbase, EOS ve Stellar bu hafta hackerlara 60 bin dolar ödedi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain sistemlerinde hata bulanlara verilen ödüllerde bu hafta büyük bir artış yaşanıyor. Coinbase, EOS ve Stellar gibi önde gelen şirketler, ağlarındaki kusurları bulan beyaz şapkalı hackerlara ciddi ödüller dağıttı, hatta bazı ödülleri 10.000 doları aştığı söyleniyor.

Coinbase, EOS ve Stellar verilecek ödülleri arttırıyor

Bu hafta en yüksek ödülü veren EOS görünüyor. Mümkün olan en yüksek ödeme tutarını EOS 10.000 dolar olarak belirledi. Bu hafta altı benzersiz kritik tehdit iyi hackerlar tarafından tespit edildi ve en yüksek aşamadan ödüllerini aldılar. Mayıs ayında yapılan MainNet lansmanından bu yana EOS ekibi, 500.000 dolardan fazla hata ödemesi yaptı. Coinbase son zamanlarda verilen ödüllerin miktarını arttırdı. Bu hafta verilen 6 ödül vardı ve tehdit derecesine göre en fazla 4.200 dolarlık bir ödeme yapıldı. Stellar’da ise durum biraz daha iyiydi ama onda da 2 kritik hata bulundu.

Bu hafta ödül veren son token Augur, sadece 500 dolarlık bir ödül verdi. Bug bounty pratiği, beyaz şapkalı korsanların ağlardaki kusurların bulunmasına yardım etmeleri için başlatıldı. Bahsedilen para miktarı göz önünde bulundurulduğunda, bu ödemeler başarılı bir hack saldırısına kıyasla küçük. Umarız bu programlar, Blokchain işletmelerini saldırılar olmadan önce Blockchain’leri güvence altına almaya teşvik eder.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin