Coinbase kripto fonu
Coinbase index fonu

Bir kripto fonu duyurusu da Coinbase’den geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

GDAX trading, Bitcoin fiyatının fiat’a karşı değerlenmesi araştıran birkaç kaynaktan biridir. Kripto para ticaretinin çoğu, sabit fiyatlı Tether tokenlerine karşı ticarete dayanmaktadır. Coinbase tarafından kurulan kripto fonu, piyasanın gelişmesine oldukça büyük katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

ABD’nin en büyük kripto döviz şirketi Coinbase, yaptığı açıklamada, Coinbase’in ticaret platformu olan GDAX’de listelenen tüm kripto varlıkların ağırlıklandırılması ile oluşan Coinbase Index Fund’ın piyasaya çıktığını duyurdu.

Duyuru, “kripto dünyasını sonsuza dek sarsacak büyük açıklama” başlığıyla CNBC’s Fast Money programına davet edilen Coinbase COO Asiff Hirji’den geldi. Hirji, hem fonun hem de endeksin kısa bir süre içerisinde hazır olacağını söylerek şöyle devam etti:

“kullanımı gayet kolay. Sunduğumuz fon sayesinde kripto varlıklara ulaşmak oldukça basit olacaktır.”

Asiff Hirji’e göre, fon, sadeliği göz önüne alındığında, bir borsa yatırım fonuna (ETF) benzeyecek. Coinbase’in kripto index fonu bireysel yatırımcıları hedef alacak ama kurumsal olanlar da kullanabilecek. Bununla birlikte, başlangıçta, sadece akredite edilmiş ABD’li yatırımcılar alabilecek. ABD’deki akredite yatırımcılar, gelir seviyesi yüksek bireylerdir. Ve yıllık gelirleri 200.000 $ ‘ın üstünde veya konut harici 1 milyon doların üzerinde net varlığa sahiptirler.

Fon, GDAX’ın kripto para birimlerinin piyasa değerlerini ölçen kıyaslama verileri olan Coinbase Endeksi’ni izleyecek. Bu kripto paralar başlıca, Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin ve Ethereum’dan oluşuyor. Coinbase, COO Asiff Hirji tarafından onaylanmış  yeni kripto para birimleri eklediğinde, bunlar, fonda otomatik olarak listelenecek.

Coinbase’in kripto fonu kurmadaki amacı herkesin kripto paralara kolay ulaşmasını sağlamak

Coinbase, bu varlık sınıfının gelişmesini desteklemeyi hedefliyor. Bundan dolayı yatırımcılara, kripto para piyasasındaki ana  kripto birimlerine yatırım yapma olanağı sunmak istiyor. Hirji, şirketin önümüzdeki aylarda benzer fonları ihraç edeceğini de açıkladı.

CNBC’nin Fast Money programına konuk olan Hirji, yakın zamanda çıkacak olan duyurunun Ripple listesini içermesi gerektiği yönündeki söylentileri ise yalanladı. Bazı yatırımcılar, CNBC programının Coinbase’in Hirji ve Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’u  beraber konuk ederek, Coinbase’in XRP’yi ekleyeceğini ilan edeceği beklentisi içerisindeydi. Ancak durum böyle olmadı.

Coinbase’nin operasyon sorumlusu da, müşteri şikayetlerinin yüksek olduğunu açıkladı ve pazarın çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü söyledi. Bu nedenle, çıkan bazı sorunlara engel olmanın imkansız olduğunu sözlerine ekledi.  Şirket, son dönemlerde 500 kişiyi işe alarak, faaliyetlerini büyütmek ve tüm konuları ele almak isteğinde olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda  geçtiğimiz günlerde Coinbase, Emilie Choi‘yi şirket ve iş geliştirme başkan yardımcısı olarak işe aldığını da bildirmişti.Choi, daha önce aynı pozisyonda olan LinkedIn’de çalışıyordu.

Financial Times’a göre, Coinbase Index Fonu yıllık% 2’lik bir ücret talep edecek.

cryptovest

 

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin