Coinbase ve ünlü Bitcoin borsasına Truva atı tehlikesi!
Coinbase ve ünlü Bitcoin borsasına Truva atı tehlikesi!

Coinbase ve ünlü Bitcoin borsasına Truva atı tehlikesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Android için yeni Truva atı zararlı yazılımları 32 kripto uygulamasını ve 100 uluslararası bankayı hedefliyor. Hedeflenen kripto uygulamaları arasında Coinbase, BitPay ve Bitcoin Wallet bulunmakta. İngiltere etkilenen 27 uygulamayla lider durumunda. Gustuff isiml kötü amaçlı yazılım, hassas veriler elde etmek için uygulamaları klonluyor.

Gustuff, JP Morgan, Wells Fargo ve Bank of America’yı hedefliyor

Android telefonları hedef alan yeni bir Truva atı yazılımı keşfedildi. Kötü amaçlı yazılım, hem fiat hem de dijital varlıkları çalmak için kullanılıyor ve uluslararası bankaların müşterilerini ve kripto borsalarını hedef alıyor. Gustuff olarak adlandırılan kötü amaçlı yazılım, Group-IB adlı bir siber güvenlik şirketi tarafından keşfedildi.

TnW’e göre, kötü amaçlı yazılımlar “operatörleri için toplu enfeksiyonlar ve maksimum kâr” amacıyla tam otomatik bir işlevselliğe sahip. Rapora göre, Gustuff daha önce analiz edildi. Gustuff, örneğin kullanıcı adları ve şifreler gibi hassas veriler elde etmek için uygulamaları klonlayan “sahte web sitesi” şeklinde tanımlanıyor. Truva atından şüphelenmeyen müşteriler, Gustuff’ın uygulamalarının sahte sürümlerine girdi.

Coinbase ve Bitcoin Wallet hedef altında olan uygulamalar

Şu anda, Coinbase, BitPay ve Bitcoin Wallet dahil olmak üzere 32 kripto para birimi uygulaması hedeflendi. Uluslararası bankalardan JP Morgan, Wells Fargo ve Bank of America gibi bankalarla birlikte diğer bankalar hedef altında. Birleşik Krallık’taki yirmi yedi uygulama özel olarak hedeflenmiş durumda. Gustuff’tan etkilenen ülkeler: Polonya 16 uygulama, Avustralya 16 uygulama, Almanya 9 uygulama ve Hindistan 8 uygulama şeklindedir.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin