Önde gelen Bitcoin borsasında kritik güvenlik açığı!
Önde gelen Bitcoin borsasında kritik güvenlik açığı!

Coinbase Amerikalılara sordu: Neden Bitcoin?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yaklaşan bağımsızlık gününü kutlamak için, önde gelen ABD borsası Coinbase, ‘The Crypto United States’ adlı yeni araştırmasını paylaştı. Şirketin bulguları, kripto’nun giderek Amerikalıların ayrılmaz bir parçası olduğunu ve % 58’inin Bitcoin hakkında bilgi sahibi olduğunu gösteriyor.

Farkındalık büyüyor

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, kripto para birimi düzenlemeleri açısından tartışmasız en ilerici eyaletlerden olan Wisconsin ve Wyoming, Bitcoin bilincine gelince önderlik ediyor. Alaska, en düşük farkındalık seviyesine sahip olmasına rağmen, kripto sahibi nüfusun yüzdesi olarak ön sıralarda bulunuyor. Delaware, ikinci sırayı alan en zengin kripto para sahiplerine sahiptir. Nevada bu konuda birinci olurken, Wyoming üçüncü sıraya yerleşiyor.

Neden Bitcoin?

Amerikalılar neden Bitcoin tutuyor? Coinbase çalışması, hepsinin kendi motifleri tarafından yönlendirildiğini gösteriyor (fiyat spekülasyonlarının ötesine geçiyorlar). Bazıları ekonomik özgürlük fikrinden etkilenirken, diğerleri Bitcoin’in arkasındaki teknolojiyi seviyor.

Yatırımcılar hazır

Coinbase araştırması ayrıca Amerikalıların yüzde 15’inin kripto para birimleri almaya hazır olduğunu ortaya koyuyor. Bir önceki benzer araştırmada da hatırlanacağı gibi, Amerikalıların yüzde 30’undan fazlası ABD Doları yerine Bitcoin’i kullanmak istiyor.

Bitcoin fiyatı son 17 ayda en yüksek seviyesine ulaşmasına rağmen, perakende faiz seviyesi Aralık 2017’ye kıyasla hala düşük kalıyor, bu da büyüme için çok büyük bir alan olduğu anlamına geliyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin