Kraken, platformuna 2021’de Bitcoin Lightning eklemeyi planlıyor
Kraken, platformuna 2021’de Bitcoin Lightning eklemeyi planlıyor

Coin Center kripto borsası Kraken’den 1 milyon dolar bağış aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Kraken, Coin Center’a 1 milyon dolar bağışladı ve mayıs sonuna kadar bu bağış miktarının ödeneceğini taahhüt etti. Kripto borsasına ilişkin bir durum tespit araştırması yapıldıktan sonra, bu durum, düzenleyicilere yardımcı olmak için tasarlanmış araştırmalara desteklerini gösteriyor.

Kraken Blockchain düşünce kuruluşunu destekliyor

Coin Center İcra Direktörü Jerry Brito, bu sürpriz bağış açıklamasını 14 Mayıs’taki Coin Center Yıllık geleneksel Yemeği’nde yaptı. Brito,  Kraken’in, Mayıs ayında yapılan bağışların 1 milyon dolara kadar olan kısmının Coin Center ile eşleştirileceğini söyledi. Bu bağış gelişmesi, Kraken’in sektörün bilinçli bir şekilde düzenlemesini istediğini ve SEC’nin sahte ICO’ları mercek altında alacağını söyledikten sonra geldiği görülüyor.

Kraken konu ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

Coin Center’ın yaptığı büyük bir iş, dünya çapında hükümetler tarafından son derece önemli ve referans niteliği taşıyor. Aynı zamanda Coin Center, Blockchain teknolojisi, kripto para birimi ve inovasyonun en sıkı savunucularıydılar. Onların çalışmaları, topluma, sektöre ve Bitcoin hakkında henüz fazla bilgisi olmayan kişilere fayda sağlıyor. Çabalarını destekleyebildiğimiz için gurur duyuyoruz.

Coin Center, Blockchain teknolojisi için kamu politikasını hedef alan ve kar amacı gütmeyen bir düşünce kuruluşudur. Amaçları, sektörde yenilik ve büyümeyi teşvik etmek için halkı ve düzenleyicileri eğitmektir. Aynı zamanda kuruluş, alınacak olan politika kararlarına destek olmak amacıyla doğru veriler sağlayan akademisyenler ve uzmanlardan araştırmalar üretiyor ve yayınlıyorlar.

Coin Center ise bu gelişme ile ilgili şunları iletti:

Bu katkılar, DC’de kripto para birimlerine artan ilgiyi daha da arttırmamıza yardımcı olacak. Yani, eğer Coin Center’a bağış yapmayı düşünüyorsanız, şimdi tam zaman!

Coin Center: Ethereum bir menkul kıymet değildir

Kripto para yatırımcıları, Blockchain endüstrisinde düzenleme tehdidi konusunda oldukça endişeliydi. SEC başkanı Jay Clayton, tüm ICO’ların menkul kıymet olduğunu, ancak SEC’in kendisini bu kadar fazla detaya giremeyeceğini ve bunun yerine piyasadaki dolandırıcılıklara odaklandıklarını söyledi. Amerika’da ICO dolandırıcılıkları ile ilgili en somut örnek ise ‘Howeycoins’ adında oluşturulan sahte bir ICO girişimidir. Bu sahte ICO, SEC’e de referans olmuştur. SEC tarafından halkın araştırma yapmaması taktirde nasıl dolandırılacaklarını gösteren bir bülten dahi oluşturulmuştur. Bu aynı zamanda, bir şeyin menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için kötü şöhretli “Howey Test” in bir referansı olarak biliniyor.

Coin Center’ın Araştırma Direktörü Peter Van Valkenburgh, Nisan’daki bir blog yazısında Ether’in menkul kıymet olmadığını ve ICO ile token arasındaki farkı vurguladı. Valkenburgh, Ether değeri ve Ethereum ağının işlevselliğinin Vakıf’a bağlı olmadığını aksine binlerce bağımsız çalışanın, madencinin ve kullanıcının çabalarından kaynaklandığını dile getirdi. Menkul kıymet olmadığının en büyük kanıtı olarak ise genel kullanımda herhangi bir sözleşme bağlı olmaması ve gelecekte bir değer beklentisi bulunmaması gösteriyor.

Kraken, 24 saatlik hacmi 124.048.838 dolar ile  market cap tarafından yapılan sıralamada 15. Sırada bulunan kripto para borsasıdır. Bloomberg Terminali’nde gösterilen işlem fiyatları ve hacmi ile ilk Bitcoin borsası unvanına da sahiptir.

wetalkscoins

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin