Kripto para sektörüne Visa’dan bir transfer!
Kripto para sektörüne Visa’dan bir transfer!

Kripto para sektörüne önemli bir transfer daha!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geleneksel finansal şirketlerden, kripto para sektörüne doğru akan yönetici transferleri hızla artmakta. En son Visa UK and Ireland’ın eski CEO’su bir kripto para girişimine katıldı.

Kripto para sektörüne Visa’dan bir transfer!

2008-2014 yılları arasında Visa UK and Ireland’ın CEO’luk görevini yürüten Marc O’Brien, Perşembe günü Crypterium’a katıldı. Crypterium kendini bir kripto para bankası olarak konumlandırmakta ve müşterilerine NFC, QR kodu gibi sistemler üzerinden ödeme yapma hizmeti sunmakta.

Girişim şirketi, Visa ve MasterCard ile işbirliği yaparak sanal cüzdanların kullanılmasını sağlayan kripto para kartları çıkaracak. Bu kartla kullanıcıların transfer isteği gönderebilmesi sağlanacak. Bu talep doğrultusunda kart sisteminde kullanıcının Bitcoin veya Ethereum hesapları kontrol edilecek. Hesapta yeterli para mevcutsa transfer gerçekleşecek.

Crypterium, kullanıcılarına güvenli bir liman varlığı sunmayı hedefliyor

Kripto para satıp bunu banka hesabına transfer etmek bir hafta kadar sürebiliyor. O’Brien’ın şirketi bu işlemi hızlandırmayı ve insanların günlük hayatlarında kripto paralar ile alışveriş yapmalarını sağlamayı hedefliyor. Girişimin küresel amaçları var. Bunlardan en önemlisi Crypterium’un Türkiye ve Arjantin gibi yüksek enflasyonun olduğu ülkelerde kullanıcılara güvenli bir liman varlığı sunması.

Crypterium’un Londra ofisinde üç, Moskova ofisinde ise on çalışanı var. Şirket New York, Singapur ve Miami’de de ofis açmayı düşünüyor. Crypterium, ilk ürününü bu yıl sonbahar mevsiminde piyasaya sürmeyi hedefliyor. Ancak şirket bu alanda önemli rakipler ile karşı karşıya. Bitpay, Visa kart kullanımı olanağı sunuyor. Bununla birlikte Singapur merkezli TenX kripto para ödemelerini kolay bir şekilde yapılabilmesi için sanal kart oluşturuyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin