Bitcoin sert yükselişle 30.000 doları kırarken short pozisyonlar büyük tasfiyeler gördü
Bitcoin sert yükselişle 30.000 doları kırarken short pozisyonlar büyük tasfiyeler gördü

Çoğunluk BTC düşecek derken Bitcoin short işlemleri neden yeterli seviyede değil?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çoğu yatırımcı, bir varlık short (satış) pozisyonunun long işlemi (alış işlemi) kadar kârlı olmadığını fark eder. Başka bir deyişle, eğer Bitcoin (BTC) ‘de long pozisyonundaysanız fiyat, % 100’den fazla artabilir, ancak eğer short pozisyonundaysanız, fiyat asla yüzde 100 düşmez ki bu varlığın sıfırlanması demek olur.

Elbette böyle bir durum, trader’ların Bitcoin short pozisyonunda olmamaları gerektiği anlamı taşımaz. Bazen, fırsatlar göz ardı edilemeyecek kadar iyidir. Bununla birlikte, diğer kripto para çiftlerinde likiditenin düşük olduğu zamanlarda, çoğu trader Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ve dolayısıyla marj ticareti ile ilgilenmektedir.

Bitcoin short ve long işlemleri farklı bir yaklaşım gerektiriyor

Çoğu yeni tüccar, marjin işlemlerinde de olumlu atmosferde satın alma ve tedirginlik durumlarında satma yaklaşımını kullanıyor. Düzenli alım satım yaparken, kripto paralarının bir gün değerinin yükseldiğini görebilir ancak marj alım satım işleminde hesapların kapandığı görülebilir. Panik satış veya “hype” kaynaklı alım riskli olabilir, ancak kaldıraçlı alım veya satım işlemiyle aynı değildir. Bu çok farklı bir yaklaşım ve risk yönetimi hakkında kapsamlı bir anlayış gerektiren tamamen başka bir oyundur.

Son zamanlarda, BTC/USD düşüşü, küçük yatırımcılarında piyasadan bir miktar geri çekilmesine neden oldu. Bir düşüş hareketini izleyen yatay hareketler var ve elbette aksiyle karşılaşana kadar ticaret yapmak kolay ve eğlenceli. Kârlı işlemler elde edilmesiyle ilgili en büyük sorun, kendinizi bir dahi gibi hissetmeniz ve bu özgüven yüzünden risk yönetimi ile kişisel stratejileriniz veya ilkelerinizden herhangi biri unutmanızdır.

Teknik analiz başarılı bir işlem için bazen tek başına yeterli olmuyor

Çoğu Bitcoin (BTC) işlemi, Çin kaynaklı balinalar ve büyük yatırımcılar tarafından domine edilir. Çin felsefesi ve psikolojisi hakkında temel bir anlayışa sahip olanlar bile bu hareketlerin çoğunu uzaktan da olsa anlayabiliyor. Gördüğünüz gibi, teknik analiz kendi başına bir şey ifade etmiyor.

Tüm bunlara psikoloji ve oyun bağlamında bakmalısınız. Sadece grafiklere göre hareket etmenin ve diğer  tüccarların % 99 gibi formasyonlara bağlı kalırsanız onların yaptığı hataların aynısını yapmanız gibi bir risk ortaya çıkar. Tabii ki, buradaki tüm oyunların nihai amacı, balinalar ve piyasa yapıcılar için maksimum getiridir. Bu yüzden, potansiyel olarak onların başarıya giden yollarını görmelisiniz.

BTCUSDLongs için günlük çizelge, pazardaki son hamlelerin boğaları korkuttuğunu gösteriyor. BTCUSDLongs bir trend çizgisi desteğine tutunmayı başardı ve ardından bir yükseliş gördü, ancak bu trend çizgisinin kısa vadede kırılması ve 200 günlük EMA’ya doğru bir düşüş yaşanması şaşırtıcı olmaz.

Beklenti, kimsenin beklemediği bir anda gerçekleşebilir!

Kripto para ticareti ya da diğer finansal varlık ticareti yaparken kulağınıza küpe olması gereken bir gerçek var. Bu da çok açık görünen hiç bir duruma güvenilmemesidir.

Güncelden bir örnek vermek gerekirse; Tradingview ya da kripto Twitter’a bakarsanız, yatırımcıların çoğunluğunun şu anda 6.000 dolara ya da daha düşük seviyelere işaret ettiğini göreceksiniz. Bu olacak ya da olmayacak diyemeyiz. Ancak böyle bir düşüş gerçekleşecekse bile bu herkesin beklemediği bir anda gerçekleşebilir ki geçmiş dönemli veriler bize bunu gösteriyor.

Teknik analiz iyidir. İşlem stratejinizi belirlemenizi yani ilerleyeceğiniz rotayı saptamanıza yardımcı olur. Ancak teknik analizi, temel analiz harekete geçirir. Bu yüzden sadece grafiklere gömülüp, piyasanın güncel gelişmelerini takip etmek beklenmedik durumlarla karşılaşmanıza neden olabilir.

cryptodaily

Güncel Bitcoin analizlerimizi incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. çok güzel yazmışsınız elinize sağlık

    Reply
Bizi Takip Edin