yeni bir YAM fiyaskosu
yeni bir YAM fiyaskosu

Bitcoin gerçekten ayı piyasasında mı? Bu grafik tersini söylüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı içi yön tayini yaparken birçok farklı grafik kullanılır. Hangisinin doğru yolu gösterdiğini anlamak ise oldukça zordur. Kaldı ki Bitcoin grafikleri, piyasa gelişmeleri, yatırımcıların algılarına göre değişir. Bu algılar birazda grafiklere göre oluşur.

Bitcoin ile ilgili haberlere ulaşmak özellikle sosyal medya kullanarak çok kolaydır. Bu nedenle #bitcoin hashtagi çok fazla kullanılır. Bitcoin fiyat öngörüsünde bulunan birçok analist var ve hepsi farklı grafikler ve indikatörler kullanarak belli sonuçlara ulaşır. Peki, gerçek durumu gösteren Bitcoin grafiği hangisidir?

İşte herkesin cevabını aradığı soru bu. Bu içeriğimizin konusu ise Bitcoin’in ayı piyasasında olmadığı konusunda ortaya iddialı bir hipotezle atılan grafik. InvestingHaven analistleri, bu konuda yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyerek bu grafikte Bitcoin’in hala boğa piyasasında olduğunu söylüyorlar.

Analistlere göre Bitcoin yatırımcıları, BTC kanal hareketinin üst ve alt sınırlarına anlamlı tepkiler veriyor. Buna göre geçen yılki ayı piyasasının dik bir düşüş kanalı olması ve yeni boğa piyasasının daha da dik bir yükselen kanalla başlaması bir tesadüf değil.

bitcoin price chart oct 2019

“Bitcoin ‘de şu anda taktiksel olarak kısa vadeli bir düşüş eğilimindeyiz”

Boğa piyasası iddiasında bulunan analistler, endişelenmek için bir sebep olmadığını düşünüyor. Gerekçeleri ise şu anda BTC’nin içinde bulunduğu düşen kanalda Nisan, Mayıs, ve Haziran aylarında görülen yükselen kanaldan çok daha yavaş bir şekilde gerilemesi.

Boğa piyasasının net bir şekilde ortada olduğunu ise yükselişlerin daha dik, düzeltme hareketlerinin daha yumuşak olması gerçeğine bağlıyorlar. Şu an Bitcoin’in içinde bulunduğu düşen kanalın olumsuz bölgeye inme olasılığını ise düşük buluyorlar.

investinghaven

Bitcoin (BTC) fiyatı ile ilgili tüm güncel analizlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin