20 Eylül kripto para piyasası görünümü: Bitcoin yine ret yedi, altcoinler istikrarlı...
20 Eylül kripto para piyasası görünümü: Bitcoin yine ret yedi, altcoinler istikrarlı...

Kripto para dünyasında bu hafta neler oldu? Haftalık görünüm

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin bu hafta biraz düşse de 11.000 doların üzerinde kalmayı başardı. Uzmanlar, bazı BTC vadeli işlemlerinin ve opsiyon sözleşmelerinin sonuna yaklaşılırken oynaklıkta artış beklenebileceğini söylüyor. Volatilitenin artmasına katkıda bulunan diğer unsurlar arasında ise Bitcoin’in uzun konsolidasyon dönemi ve önemli bir direnç seviyesi yer alıyor. Bu hafta kripto para dünyasında olup bitenlere birlikte göz atalım.

Dünya liderleri yeni sermayeler arıyor, kripto para sektörü ise merkezsizlik istiyor

Peki bundan sonra ne olacak? Dünya liderleri, pandeminin sonunu ve dünya ekonomilerinin yeniden açılmasını takip edecek olan The Great Reset sırasında kripto para birimlerinin rolünü tartışıyorlar.

Bazı liderler yeni bir tür sermaye ararken, kripto para endüstrisi daha fazla merkezsizlik ve daha fazla kişisel kontrol umuyor.

SEC yardım ediyor

SEC bile en azından dolaylı olarak yardım etmeye çalışıyor gibi görünüyor. Komisyon, “akredite yatırımcı” tanımını “profesyonel sertifikaları, atamaları veya kimlik bilgilerini veya akredite bir eğitim kurumu tarafından verilen diğer kimlik bilgilerini” içerecek şekilde değiştirdi.

Daha önce, bu tanımlama bir milyon dolar net değer veya yılda en az 200.000 dolarlık sabit bir gelir gerektiriyordu. Yeni tanımlamanın kripto para yatırımcılarına yardımcı olabileceği ifade ediliyor.

ABD’de vergi mektupları dağıtılacak

Yine de, birçok Amerikalının halihazırda kripto para birimleri kullanması mümkün. Yeni IRS formları bunu netleştiriyor.

2020 gelir vergisi formları, Amerikalılara “herhangi bir sanal para biriminde herhangi bir finansal çıkar” alıp almadığını, satıp satmadığını, gönderilip değiştirilmediğini veya elde edip etmediğini soracak.

Chris Larsen: “ABD teknolojik Soğuk Savaş’ı kaybetti.”

Kripto para birimlerinin kullanımını genişletme hamleleri yine de çok geç olabilir.

Ripple’ın kurucu ortağı ve başkanı Chris Larsen, ABD düzenlemelerinin teknolojik Soğuk Savaş’ı kaybetmesine neden olduğu konusunda uyardı. Larsen’e göre Çin’in dijital para birimi, dünyanın rezerv para birimi olarak ABD dolarının yerini alabilir.

Kanada ve Hindistan’da kripto para sektörü büyüyor

Diğer ülkeler de şimdiden ilerliyor. Kanadalı restoran zinciri Tahini’s, tüm nakit rezervlerini Bitcoin’e çevirmeye karar verdi.

Hindistan’da ise kripto eşler arası piyasası, yılın başından bu yana üç katına çıktı. Binance’in ülkede yeni bir hackathon başlatmasına ve ülkenin merkezsiz finans ekosistemi için bir hızlandırıcı oluşturmasına bu yüzden kimse şaşırmıyor.

Çin’de dev madencilik çiftliklerine ceza yağdı

Yine de hepsi iyi haberler değil.

İç Moğolistan bölgesindeki madencilere dün ceza yağdı. Artık ucuz elektrik olmadan idare etmek zorunda kalacaklar.

DeFi büyümesini sürdürüyor: YFI fiyatı, BTC’yi üçe katladı

Merkez finans endüstrisi ise büyümesini sürdürüyor. DeFi aktif kullanıcı sayısı 300 bine yaklaştı. Endüstrinin önünde neredeyse hiçbir şey duramıyor. Yılın en büyük kazananı, hiç şüphesiz merkezsiz finans ve ona gönül verenler oldu.

Haftanın son gününe gelinirken YFI, Bitcoin fiyatını üçe katladı ve büyümesini sürdürüyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin