coca cola

Coca Cola, SAP tarafından geliştirilen Blockchain teknolojisini kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coca Cola, şişeleme faaliyetlerinde tedarik zincirini daha şeffaf ve verimli hale getirmek için artık SAP’nin blokzincir teknolojisini kullanmaya başlıyor. Böylelikle Alabama merkezli Coca-Cola, blockchain teknolojisinin avantajlarından yararlanan en büyük şirket haline geliyor.

Coca Cola şişeleme faaliyetlerini blokzincir üzerinden takip edecek

Business Insider’ın yakın tarihli bir haberine göre, Coca-Cola, şişeleme işlemleri için Alman yazılım şirketi SAP tarafından 70 franchise içerisinde gerçekleşen tüm işlemleri takip etmek için geliştirilen blokzincir çözümüne güveniyor.

Büyük şirketler hala kendi tedarik zincirlerini kontrol edebiliyor olsa da, diğer organizasyonları kontrol etmek önemli bir sorun. Örneğin, Coke ürünlerini dağıtmak için en büyük 12 şişeleme tesisi ile iş birliği yapan Coke One North America (CONA), günlük olarak yaklaşık 160.000 sipariş veriyor.

Blockchain’i kullanarak, CONA devasa tedarik zincirinin verimliliğini ve şeffaflığını artırmayı hedefliyor. CONA, farklı şişeleme tesisleri tarafından yapılan tüm işlemleri dağıtılmış bir defterde görebileceği için, sipariş uzlaşma süresinin aylardan birkaç güne düşürülmesini bekliyor.

CONA’nın tecrübeli yöneticilerden Andrei Semenov, “Şirketler arası ve çok partili işlemlerde çok sayıda verimsiz işlem var. Aracılı işlemler oldukça yavaş işliyor. Sonunda bu süreci iyileştirebileceğimizi ve biraz tasarruf edebileceğimizi hissettik.”

Pilot program tüm franchise’ları kapsayacak şekilde genişletildi ve Semenov, projenin başarısının Coca-Cola ile Walmart ve Target arasında gelecekteki bir iş birliğine yol açabileceğini iddia ediyor.

2017’de Walmart, gıda tedarikçilerini izlemek için IBM’in Food Trust blokzincirini test etmeye başlamıştı.

u.today


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin