Tor ve Bittorrent kullanıcıları dikkat! Yeni zararlı yazılım paranızı çalabilir
Tor ve Bittorrent kullanıcıları dikkat! Yeni zararlı yazılım paranızı çalabilir

700.000 eski Windows bilgisayarı kötü amaçlı kripto para madenciliği tehdidi altında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

700.000’den fazla eski Windows bilgisayarı, bilgisayar korsanlarının uzaktan kripto para madenciliği eylemini kolayca yapabilmelerini sağlayan bir güvenlik açığı nedeniyle risk altında. Birçok bilgisayar ise zaten etkilenmiş durumda.

Windows 7 veya daha eski bir işletim sistemini kullanan bir bilgisayar sahibiyseniz, mümkün olan en kısa sürede güncelleme yapmanız öneriliyor.

Son raporlar, çok sayıda eski Windows bilgisayarın şu anda savunmasız olduğunu gösteriyor. Sonuç olarak, bilgisayar korsanları kripto para madenciliği yapmak ve rastgele hedeflerden özel bilgileri riske atmak için karmaşık yöntemler geliştiriyorlar.

BlueKeep güvenlik açığı hala 700.000 Windows bilgisayarı etkiliyor

BlueKeep adı verilen güvenlik açığı, Windows 7 veya daha eski sürümlerde çalışan bilgisayarları etkilemesine rağmen şaşırtıcı bir şekilde yalnızca Mayıs 2019’da keşfedildi. Temel olarak, bir hacker’ın Microsoft’un Uzak Masaüstü Protokolünden yararlanmasına ve muhtemelen uzaktan kod yürütülmesini kullanmasına izin veriyor.

Yeni bir yama neyse ki bu sorunu çözdü. Ancak, bu tür eski bilgisayarlar olduğu göz önüne alındığında, çoğu kullanıcı güncellemeyi görmemiş ya da geçiş yapmak için uğraşmak istememiş olabilir. Sonuçta, bu bilgisayarlardan 700.000 kadarı bilgisayar korsanlarına karşı zayıf durumda. Bu bilgisayarlardan “kâr elde etmenin” en popüler yollarından biri ise nüfuz eden kripto para madencilerinin bilgi işlem gücünü kullanması.

En kötüsü henüz gelmemiş olabilir

BlueKey, özellikle bilgisayar korsanının bilgisayarın sahibi ile etkileşime girmeden erişebildiği göz önüne alındığında son derece önemli. PC Mag’in işaret ettiği gibi, bir bilgisayar korsanı teknik olarak internete bağlı olan bu işletim sistemlerini tarayacak kötü amaçlı yazılımlar oluşturabilir. Bu şekilde, basit bir komut dosyası çok sayıda bilgisayarı etkileyebilir ve potansiyel olarak kripto para madenciliğine yönelebilir. Kötü amaçlı yazılım, aynı zamanda özel bilgileri çalabilir ve bilgisayarı başka şekillerde de tehlikeye atabilir.

Bu güvenlik açığı kripto para madenciliği kurmak için kullanılabilir

Görünüşe göre bu sorun çözülmeden önce daha da kötü sonuçlar doğurabilir. Bir güvenlik araştırmacısı olan Kevin Beaumont, şu ana kadar yapılan tek siber saldırı olayının kripto para madenciliği kurmak olduğunu söyledi. Ancak, daha büyük çaplı bir saldırının gelmesinden korkuyor. Hedefleri rastgele seçmek çok yakında daha kolay olabilir ve bilgisayar korsanlarının sızması için yaklaşık 700.000 bilgisayardan oluşan büyük bir havuz olduğu düşünülüyor.

Umarız, daha fazla kullanıcı, eski Windows sistemlerini -bu potansiyel tehdit haberi sayesinde- yamalamak için hareket geçer.

beincrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin