Bitcoin sonunda rekor
Bitcoin sonunda rekor tazeleyecek

CNBC konuğu: “Bitcoin sonunda rekor tazeleyecek”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altın tekrardan rekor tazeledi ve gram altının fiyatı 410 TL’ye çıktı. Altının ons fiyatı ise 1,860 doları geçerek 2011 yılından beri en yüksek değerini gördü. Aşağıdaki grafikte altının ons fiyatındaki değişimi görüyoruz.

Altının gösterdiği performansın bir benzerini Bitcoin de gösterebilir. Küresel ekonomik politikalar Bitcoin, altın ve değerli metallerin lehine bir ortam oluşturuyor.

Bitcoin sonunda rekor tazeleyecek

Bitcoin 17 Aralık 2017’de 20 bin doları geçerek tüm zamanların rekoruna imza attı. CNBC Crypto Trader’ın bu seferki konuğu Onchain Capital’in kurucusu ve CEO’su Ran NeuNer idi. NeuNer, altın fiyatlarında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi ve Bitcoin’in de benzer şekilde rekor kıracağını söyledi.

Neuner, Bitcoin’in de altını takip edeceğini belirtti ve altında yaşanan rekor değer artışında FED politikalarının etkili olduğunu söyledi.

2019 yılında beri gelişmiş ülkelerin merkez bankaları arasında faiz indirme yarışı yaşanıyor. Merkez Bankaları politika faiz oranlarını negatif düzeye çekti. Bu gelişmelerin devamında Korona Salgınını yaşadık. Bu süreçte birçok işletme faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldı. Geçici kapanan işletmeleri ve işlerini kaybedenleri desteklemek için ülkeler trilyonlarca dolar para basmak zorunda kaldı.

Sadece FED, 2 trilyon doların üzerinde fon piyasaya sürdü. Fiat para arzı artarken altın ve Bitcoin’in arzı doğal nedenlerden ötürü arttırılamıyor. Hatta 11 Mayıs 2020’de Bitcoin yıllık arzı, ödül yarılamasının etkisi ile yarı yarıya azaltıldı.

Küresel para politikaları Bitcoin’in altın gibi tekrardan rekor kırmasına neden olabilir. CNBC konuğuna göre Bitcoin sonunda rekor tazeleyecek.

Newslogical.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin