CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC'den daha maliyetli, işte nedeni
CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC'den daha maliyetli, işte nedeni

CME Bitcoin vadeli işlemlerinde kaldıraçlı fonlar, satış pozisyonlarıyla rekor kırıyor! BTC için ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin son zamanlarda her gün yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Dün, BTC/USD 29.000 $ seviyesini de kırdı ve piyasa 2021’e 30.000 $ ‘ın üzerine girmeyi ve 2020’yi % 300’den fazla getiri ile bitirme beklentisi bulunuyor. Bu aşırı yükselişin ortasında, Chicago Ticaret Borsası’ndaki (CME) kaldıraçlı fonların short (satış) pozisyonları ise rekor seviyede.

COT - CME BTC Futures Net OI

Ancak, aynı resim 1 Aralık’ta görüldüğü için bu, Bitcoin fiyatı için düşüşten ziyade yükseliş eğilimi gösterebilir.

Veri sağlayıcısı Skew’in belirttiği gibi, primi toplamaya çalışan Grayscale Bitcoin Trust’ın long pozisyonlarına benzer rekorlar kırmaları muhtemel. GBTC şu anda, Bitcoin’in dolaşımdaki arzının % 3,2’si olan ve BTC fiyatına göre% 23,5’lik bir primle işlem gören 607,07 bin BTC’yi elinde tutuyor.

Ancak Grayscale, Bybt’a göre 25 Aralık’tan bu yana herhangi bir BTC satın almadı.

Bu kaldıraçlı fonlar, CME vadeli işlem bazından da yararlanıyor olabilir, ortalama şu anda % 10’un üzerindedir. Bitcoin’in spot fiyatı olan 28.268 dolar ile 29.135 Dolar olan CME Bitcoin vadeli işlem fiyatı arasındaki fark, bu fonlar için arbitraj fırsatı.

Pazartesi günü, borsa, türevler ve temel varlık arasında 3 bin dolardan fazla en büyük boşluklardan biri oluştuktan sonra, bitcoin vadeli işlemlerinin ticaretini geçici olarak duraklatmak zorunda kaldı.

CME, artan kurumsal ilginin ortasında açık pozisyonların sayısı ile aslında en büyük Bitcoin vadeli işlem merkezi haline geldi. Skew’e göre CME’deki açık pozisyon, ana türev borsaları arasında en yüksek olan 1.60 milyar $ ‘ı buldu.

Şimdi CME, 9 milyar doların üzerinde olan toplam OI’nin % 18’inden fazlasını oluşturuyor.

bitcoinexchangeguide


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin