Polkadot’un desteklediği platformdan fon başarısı
Polkadot’un desteklediği platformdan fon başarısı

Her şey için tek zincir: 2021’de Polkadot için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Polkadot (DOT), kripto para piyasa değeri sıralamasında BCH’nin önünde 6. sıraya yükseldi ve Aralık ayında % 62 değer kazandı. Yükseliş, Polkadot’un Ağustos 2020’de resmen ticarete başladıktan sonraki etkileyici büyümesine dayanıyor. Polkadot’un kurucusu Gavin Wood 30 Aralık’ta, yıla ilişkin görüşünü yayınladı.

Polkadot 2021’e hazırlanıyor

2020, Polkadot topluluğu için, önde gelen blockchain oracle projesi Chainlink ile ortaklığı pekiştirdiği yoğun bir yıl oldu. Polkadot, 3 Aralık’ta Polkadot Decoded’de ilk canlı etkinliğini gerçekleştirdi; burada blockchain alanındaki öne çıkan isimler, Polkadot’un uzun vadeli görev beyanını ve yaklaşan özelliklerini tartışmak için bir araya geldi.

Bu özellikler arasında, Polkadot kullanıcılarının Polkadot ağına aşinalıktan ayrılmadan gelişen merkezi olmayan finans (defi) hareketiyle etkileşime girmesine olanak tanıyan PolkaBTC olarak adlandırılan Polkadot tabanlı bir bitcoin sürümü var. Bitcoin’in defi uyumlu bir sürümüne duyulan ihtiyaç, Ethereum gibi diğer blok zincirlerine hâlihazırda devrişilmiş olan Bitcoin sayısı ile örneklenebilir. WBTC.Network’e göre, Ethereum’daki Wrapped BTC’nin birleşik değeri şu anda 3 milyar doları aşıyor – bu rakam yalnızca Ekim’den bu yana iki katından fazla arttı. Aslında, Wrapped Bitcoin (WBTC) şu anda 13. en büyük piyasa değerine sahip, bu, bitcoincilerin defi ile etkileşime girme arzusunu teşkil ediyor.

Hepsini birbirine bağlayan tek zincir

Polkadot’un olası bir “Ethereum Katili” olarak ünü, içerik oluşturucuların kendi zincirlerini kendi özel ihtiyaçlarına göre şekillendirmelerine olanak tanıyan, parçalama yoluyla sağlanan heterojen bir blok zinciri ağı oluşturma amacından kaynaklanmaktadır.

Polkadot ekibinin resmi belgeleri, kripto alanının tek bir blok zinciri projesine indirgeneceğine inanmadıklarını açıkça belirtiyor. Bu nedenle Polkadot, diğer tüm blok zincirleriyle bağlantı kurabilen ve onu kripto para birimi kullanıcıları için tek durak noktası haline getiren bir blok zinciri olmaya çalışıyor. Polkadot lightpaper’da belirtildiği gibi, proje her türden blockchain hizmetini tek bir çatı altında toplamayı hedefliyor:

Polkadot, özel ve konsorsiyum zincirlerini, herkese açık ve izinsiz ağları, oracle’ları ve henüz yaratılmamış gelecekteki teknolojileri birbirine bağlamak için tasarlandı.

Almanya’nın enerji inovasyonu organizasyonu DENA, Energy Web ile birlikte merkezi olmayan bir veritabanı oluşturduğunu ortaya çıkardığında, bu geleceğin neye benzeyebileceğine dair bir ipucu verildi. Kullandığı blok zincir çerçevesi?

Polkadot ağı üzerinde inşa edilen projeler

Aralık ayı başlarında Polkadot ağı, Ampleforth (AMPL) entegrasyonuyla saflarına yeni bir ekleme yaptı. Ampleforth, 2020 yazında sahneye çıkan ve algoritmik olarak ayarlanmış esnek bir tedarik mekanizması kullanan benzersiz bir kripto para projesidir. AMPL kaynağı, fiyat dalgalanması olduğunda otomatik olarak ayarlanır. Token sahipleri, diğer kripto para birimlerinde olduğu gibi sabit sayıda token yerine, genel arzın bir payını elinde tutar. Uzun vadeli hedef, daha geniş piyasa dalgalanmalarına karşı bağışık olan bir para birimi oluşturmak için AMPL fiyatını sabit 1 $ ‘da dengelemektir.

Polkadot test ağında Nisan 2020’de gerçekleştirilen ilk testler, işlem kapasitesi ve hız açısından bazı çok ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Aynı zamanda Ethereum projesinin kurucularından biri olan Polkadot’un yaratıcısı Dr. Gavin Wood’a göre, Polkadot testi saniyede 1000 geçişlik sabit bir hızla sonuçlandı. Bunu Ethereum’un saniyede 15 işlemiyle veya Bitcoin’in 5 işlemiyle karşılaştırıldığında bu rakamın önemi açıkça ortaya çıkıyor.

Wood, yılsonu retrospektifinde “2020 yılı boyunca, hibe programları ve hazineler arasında 200’den fazla proje finanse edildi” diye yazdı.

Birkaç ay önce yönetişimle birlikte başladığından beri, Polkadot hazinesi 23 teklifi toplam 118.465,63 DOT’a finanse etti. Kusama’nın yayına girdiği yıl civarında, bu arada hazinesi toplam 62.222.92 KSM veren 40 teklifi finanse etti. Tüm bunlar, yapılan 145 teklife ödenen 4,1 milyon dolara ek olarak Web3 Foundation’ın devam eden hibe programının bir parçası.

Polkadot için sırada nerede?

2021’e taşınan Polkadot, yukarı doğru bir yörüngede görünen birkaç yeni kripto para birimi projesinden biri. İlk on piyasa değerine hızlıca yükselmesi, Chainlink’in (LINK) ilk on projeye girmesinden bu yana tanık olunmayan bir başarıdır.

Proje için iyi işaret eden özellikle dikkate değer bir ölçü, geliştiricileri cezp etme oranıdır. Aralık ayında bildirildiği üzere Ethereum, blockchain alanındaki geliştiricilerin en büyük payını hala korurken, Polkadot’un ilk benimsenmesi, çok daha dik bir erken büyüme eğrisinin tanıklık ettiği gibi, Ethereum’dan daha hızlı bir oranda gerçekleşti.

Sonuç olarak; İsviçreli Web3 Vakfı’nın bir ürünü olan Polkadot, tamamen birlikte çalışabilir, merkezi olmayan ve kullanıcı dostu yeni bir internet kurmayı amaçlıyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin