Bitcoin vadeli sözleşmelerinde yeni bir rekor: 370 milyon dolarlık hacim kaydedildi!
Bitcoin vadeli sözleşmelerinde yeni bir rekor: 370 milyon dolarlık hacim kaydedildi!

CME Bitcoin vadeli hacimleri rekor seviyeleri gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu hafta, Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) Bitcoin vadeli işlemlerinde şimdiye kadarki en yüksek hacim görülerek rakamın 18.000’i aştığı görüldü. Bu rekor artış, kurumsal yatırımcıların vadeli işlem sözleşmeleri ile daha önce görülmemiş bir şekilde ilgilendiklerini gösteriyor.

CME ’de BTC sözleşme hacimleri rekor kırıyor

CME istatistiklerine göre Çarşamba günü 18.338, şimdiye kadar kaydedilen en yüksek rakamdı. Bu, 91.690 Bitcoin’e eşit. Aynı zamanda bugünün fiyatlarında yaklaşık 365 milyon ABD dolarına denk geliyor.

Vadeli işlem sözleşmeleri, spekülatörlerin fiziksel varlıkları satın almak yerine belirli bir tarihteki fiyatı üzerinden yatırım yapılmasını sağlıyor. Bundan dolayı bu rakamlar Bitcoin talebi ile ilgili biraz yanıltıcı olabilir. Sonuç olarak, rekor rakamların gösterdiği net bir şey var ki o da kripto vadeli işlemlerine olan ilgi her zamankinden çok daha fazla.

Fiziksel olarak yerleşik sözleşmeler sunan yeni ürünler piyasaya sürüldüğünde ise BTC’ye kripto pazarlarında büyük bir ivme kazandıracak fon girişleri görülmesi muhtemel. Hafızamızı biraz tazeleyecek olursak geçen sene bir kripto ETF beklentileri çıkacak haberleri piyasayı oldukça fazla domine etmişti.

Bu yıl ise geçen senden farklı olarak birçok endüstri uzmanı en az bir kurumsal yatırım aracının piyasaya sürülmesini öngörüyor. Bakkt, en büyük adaylardan biri.

Diğer yandan bugünkü gelişmelerde bahsettiğimiz Avrupa’nın borsa devi Eurex, kripto vadeli işlemlerini başlatmak için hazırlanıyor. Böylece bu yöndeki kurumsal arzın hızla büyüdüğünü görüyoruz.

Piyasa hala borsa yatırım fonlarını bekliyor

Gelecekte piyasaya çıkması beklenen ürünlere ek olarak, yatırımcıların Bitcoin fiyatlarına doğrudan etki eden ve bir ETN (borsada işlem gören senet) aracılığıyla işlem gören bir ETF türü zaten var. Grayscale Bitcoin fonu (GBTC), Bitcoin satın alma ve depolama ile ilgili teknik detaylarla uğraşmadan kriptoya yatırım imkânı sağlıyor. Ancak yine de binlerce dolar yerine birkaç dolarlık bir miktarla bile BTC’nin yaklaşık binde biriyle işlem yapan paylar satarak yatırımcıların aksiyon almasına izin veriyor.

GBTC, Bitcoin fonuna hali hazırda 800 milyon doların üzerinde yatırım yapmasıyla oldukça popüler oldu.

BTC’ye ek olarak 8 kripto varlığa ait fonlar da var. Ama Bitcoin, açık ara en popüler olanı. Fon, kurumların istediği, yavaş ve istikrarlı bir şekilde kazanç sağlayarak, Bitcoin’i doğrudan satın alma ve sahip olma konusundaki volatiliteyi ortadan kaldırıyor.

Sonuç olarak, 2019 için görünüm şu anda şekilleniyor ve kurumsal fonlar hızla kripto pazarına katılmaya başladı gibi görünüyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin