CME’de tarihi Bitcoin vadeli rekoru: 1 milyar 350 milyon dolar!
CME Bitcoin Piyasasının rekorlarla dolu bir ay geçirmesi BTC’ye olumlu yansıyabilir

CME Bitcoin piyasasının rekorlarla dolu bir ay geçirmesi BTC’ye olumlu yansıyabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinDesk tarafından yayınlanan bir habere göre, Bitcoin vadeli işlemleri, dünyanın önde gelen türev pazarlarından biri olan CME’de müthiş bir Haziran geçirdi. Chicago tabanlı platformun BTC ile ilgili araçları, çoğu hedge fon, büyük yatırımcı, kurumsal oyuncu ve kripto para fonları/madencisi olduğu iddia edilen 2.960’ın üzerinde hesapla işlem gördü.

CME ’nin Kripto Piyasası Haziran ayında önemli rakamlar gördü

CME’nin Bitcoin özelliklerini kullanan en yüksek yatırımcı sayısı, hesap kayıtlarında yüzde 30’luk bir artışa denk geldi ve varlığın geri kazanımının 10.000 dolara ulaşması, yatırımcıları BTC’ye geri dönüşün açık bir göstergesi oldu. Yılbaşından bu yana CME, Bitcoin vadeli işlemleri için 1.000 yeni hesap kaydetti.

Ayrıca CME Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin 30.000 BTC üzerindeki 6.069 adete çıkması, bu ürünlere olan ilgi artışının diğer bir göstergesini oluşturuyor. Diğer önemli bir gösterge de elinde en az 5 sözleşmesi elinde tutan tasarruf sahibi sayısının Haziran ayında 46’dan 49’a yükselmesi. Tüm bu olumlu veriler daha büyük yatırımcıların kripto para ekosistemine girmeye başladıklarının somut kanıtı olarak değerlendirilebilir.

Bitcoin, yeni gelen kurumsal ilgi ile yükselişini sürdürebilir

Vadeli işlemler ticaretinin Bitcoin değeri üzerinde direkt bir etkisinden söz edilmese de, Mike Novogratz, yenilenen kurumsal ilginin BTC’nin potansiyel olarak 20.000 dolar ve ötesine geçmesi için birincil tetikleyici olacağını öne sürdü.

Novogratz, Bloomberg’e verdiği demeçte şunları söyledi:

Bir dahaki sefere BTC, 14,000 dolara geldiğinde satmayacağım. Zira bu seviyeye ulaştığımızda, 20.000 dolara doğru bir yönelim olabilir. Bunun önümüzdeki birkaç hafta içinde olmasını beklemiyorum: Dördüncü çeyreğin ortasına veya sonuna kadar beklemiyorum. Ancak bir sonraki dalga,  yeni kurumlar ile gelecek ve sonra Bitcoin’in 20.000 dolar ve daha yüksek bir seviyelere ulaştığını göreceksiniz.

Yukarıda belirtilen CME verileri, kurumların zaten bu alana geri dönme yolunda olduklarını gösteriyor. Dahası, Wall Street devleri, yani ErisX, LedgerX ve New York Borsası’nın Bakkt’ı tarafından desteklenen kripto para borsaları, Bitcoin destekli araçların listelenmesi için Amerikan mali düzenleyicilerinden uygun lisansları aldı.

Ayrıca, ABD’nin önde gelen iki brokerı olan TD Ameritrade’in ve sözde E*Trade’in yakında perakende ve kurumsal yatırımcılara düzenlenmiş ve güvenilir bir şekilde Bitcoin’e fon çekeceği söylenen spot kripto para ticareti başlatması bekleniyor. Novogratz’in bu konudaki açıklamaları ise şöyle oldu:

TD Ameritrade işlem hesabınızdan Bitcoin satın alabilirsiniz. Bu önemli bir şey çünkü genel nüfus henüz kayıt olmadı ve Coinbase veya Circle cüzdanı almadı. Önümüzdeki üç ila on sekiz ayda Bitcoin almanın daha fazla yolunu göreceğiz.

Bunun olumlu fiyat hareketine dönüşüp dönüşmeyeceğini kestirmek için henüz erken.  Ancak kesin olan bir şey var ki büyük şirketler Bitcoin’i izliyor ve bireysel izleyici kitlesinden gelen talebi ele geçirerek piyasaya hâkim olmak istiyorlar gibi görünüyor.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin