birlesik krallik
Kanunlarda akıllı sözleşmeleri kullanmak! Birleşik Krallık bu konuda öncü olabilir

Kanunlarda akıllı sözleşmeleri kullanmak! Birleşik Krallık bu konuda öncü olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CCN’nin bildirdiğine göre, Birleşik Krallık Hukuku Komisyonu, yakın bir tarihli sunduğu bir raporunda akıllı sözleşmelerden oluşan yasal bir çerçeve için bir teklif sundu.

Teklif kabul edilirse, İngiltere, dünya çapında kripto ve Blockchain kullanımı konularda örnek oluşturacak bir projeye imza atacak. Bu, yasal sürecin belirli bir derecede otomatikleştirilmesine izin verecek bir süreç olarak düşünülebilir. Çünkü sözleşmeler blok zincir teknolojisi kullanılarak çalıştırılacak, işlenecek ve yürütülecek.

Blockchain teknolojisi kanun ve yasalara şeffalık kazandırabilir

Sürecin otomasyona alınmasına ek olarak, akıllı sözleşmeler, insan hatası nedeniyle hâlihazırda karşılaşılan tüm sorunları çözebilecek bir yapıya sahip olduğu da söyleniyor. Bu yapılardan bazılarını örnek vermek gerekirse; yolsuzluk, diğer taraflara karşı güvensizlik ve hatta ekonomik kısıtlamalar. Akıllı sözleşmelerin yasal süreçlere entegre edilmesi bu tür hata ve sorunları da ortadan kaldırmaya yardımcı olabilecek.

Kanun Komisyonu, böyle bir eylemin getirdiği muazzam avantajlar konusunda hem fikir olarak şunlardan bahsetti:

Yasal sözleşmelerin yürütülmesi için akıllı sözleşmelerin kullanılmasının, ticari işlemlerde verimliliği artırması bekleniyor. Ve Blockchain teknolojisinin kullanımının güven ve kesinlik artacağı düşünülüyor. […] Bu projenin amacı; Kanunu, küresel ve dijital bir bağlamda uygulamak ve açıklık veya kesinlikten yoksun olan konuları vurgulamak için yeterli kesinlik ve beraberinde esnekliği sağlamak.

Birleşik Krallık Blockchain ile hukuk alanında devrim yapmak istiyor

Bu sadece kripto para ve Blockchain için değil, aynı zamanda hukuk sektörü için de önemli bir adım olacak. Zira yasa, demokrasinin temel direğidir ve ilk dünya ülkesi olarak bilinen İngiltere için dürüstlüğün her şeyden daha önemli olduğu dile getiriliyor.

Birleşik Krallık hukuk komisyonunun sunduğu bu teklif sadece “Blockchain için iyi bir haber” anlamına gelmiyor. Kripto para ve Blockchain’in bildiğimiz toplumun özüne kadar inerek hukuk sistemi içinde uygulanmaya başlayacağı anlamına da geliyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebooksayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin