Circle, USDC
USDC için 4. denetim raporu yayınlandı... USDC'nin rezervi ne durumda?

Circle’nin USDC’si denetim şirketi raporlarına göre tam dolar desteğine sahip

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Circle, büyük bir denetim firmasına göre, geçen ayın sonunda dolar sabiti tokeni USDC ‘ye karşılık 127,5 milyon dolar teminata sahip.

Grant Thornton International’ın ABD Şubesi Grant Thornton LLP, 16 Kasım tarihli raporunda Circle’nin 31 Ekim 2018 tarihi itibarıyla dolaşımda bulunan 127.408.827 USDC tokeni için teminatta 127.412.240.89 dolar bulundurduğu bildirdi.

Grant Thornton LLP USDC karşılığı dolar rezervlerini teyit etti

USDC akıllı sözleşmesine bağlı token izleyiciye göre toplam 163.204.910,03 arz ile CoinMarketCap’e göre dolaşımda 162.968.332 USDC tokeni bulunuyor. Tam bir denetim olmasa da rapor, Daire Başkanı Mali İşler Müdürü Naeem Ishaq tarafından verilen ve CENTER Konsorsiyumu aracılığıyla artık Circle ve Coinbase tarafından ortaklaşa düzenlenen stabil coin destekleyen fonlar hakkındaki bilgileri doğruladı.

Grant Thornton, kendi raporunda “Amerikan Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü tarafından belirlenen tasdik standartlarına uygun olarak gerçekleştirildiğini” kaydetti. Bu, seçilen prosedürlerin niteliği, zamanlaması ve kapsamı; Rüşvet veya haksızlıklardan kaynaklanıp kaynaklanmadığı rezerv hesap bilgilerinin önemli yanlışlık risklerinin değerlendirilmesini kapsıyor.

Rapor açıklaması şu şekilde devam ediyor:

Önemli yanlışlık risklerinin değerlendirilmesinde, şartlar dahilinde uygun prosedürlerin tasarlanması için ilgili Rezerv Hesabı Raporunun hazırlanması ve Rezerv Hesabı Bilgilerine ilişkin iç kontrol anlayışını dikkate aldık ve elde ettik. Ancak bu tür iç kontrolün etkinliği hakkında bir fikir ifade etmek amacı güdülmemiştir.

Gemini Dollar ve Paxos içinde benzer raporlar yayınlanmıştı

Gemini ve Paxos gibi diğer stabil coin ihraççıları da, denetim firmalarının rezervlerini desteklemek için benzer şekilde tasdiklerini yayınladılar. Bunlar tam denetim olmasa da, şu andaki alandaki en büyük ihraççı olan Tether tarafından sağlanan rezervlerin kanıtlarına göre daha sağlam raporlar olarak kabul ediliyor.

Tartışmalara konu olan şirket, bu ayın başlarında Deltec Bank ve Trust Limited’den bir mektubu yayınlayarak, özellikle nakit paranın özel olarak mı yoksa diğer varlıklar da hesaba katılıp katılmadığı belirsiz olsa da, “portföy nakit değeri” nin 1,8 milyar dolar olduğunu kanıtlamıştı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin