Bitcoin (BTC) 4.000 dolar seviyelerine düştükten sonra bakın neler oldu?
Bitcoin (BTC) 4.000 dolar seviyelerine düştükten sonra bakın neler oldu?

Bu yatırımcılar kadar kötü durumda olamazsınız: Piyasada Bitcoin (BTC) için yüzde 100 prim ödediler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen yılın en kötü yatırım kararlarından biri olan Grayscale Bitcoin Investment Trust’tan bir hisse alma konusuna bir göz atın. 18 Aralık’ta Bitcoin’in destansı çöküşünün başlamasından bir gün önce, tröstün alıcıları, Bitcoin (BTC)’e dolaylı yoldan yatırım yapmak için net varlık değerinin %100’ünden daha fazla prim ödedi. Bu durum zor şartlar altında spot piyasada 20.000 dolardan işlem gören Bitcoin için 40.000 dolar ödemek gibiydi.

Bitcoin (BTC) 4.000 dolar seviyelerine düştükten sonra bakın neler oldu?

Bu fiyat boşluğu büyük ölçüde kıtlık değerinin bir sonucuydu. Grayscale Bitcoin Investment Trust’tan hisse almak, ABD’deki kurumsal yatırımcıların kripto paralara yatırım yapmak için düzenledikleri birkaç yoldan biriydi. Bazı yatırımcılar kripto para çılgınlığının daha yeni başlamış olduğu yönünde beklentiye sahip olduklarından bu parayı ödemeye hazırdı.

Bitcoin fiyatı 4.000 dolar seviyelerine düştükten sonra, Grayscale yatırım tröstündeki prim daralmaları sebebiyle 18 Aralık tarihli bahisler gün geçtikçe dip arıyor. Alıcıların pozisyonlarına ne kadar uzun süredir devam ettikleri belli olmasa da ticarete takılanlar %87’nin üzerinde bir kayıp yaşıyor. Bu çöküşten sonra bile Grayscale tröstü hala tam olarak ucuz değil. Bitcoin karşısındaki primi hala yüzde 9’un üzerinde görünüyor.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin