stabil coin
Yatırım turundan 110 milyon dolar toplayan Circle stabil coin çıkarıyor

Yatırım turundan 110 milyon dolar toplayan Circle stabil coin çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dijital para ürünleri geliştiricisi olan Boston merkezli Circle Internet Financial Ltd., madencilik donanım üreticisi Bitmain tarafından yönetilen 110 milyon dolarlık bir fon toplama sürecini tamamladı. İki şirket artık ABD doları ile destekli bir stabil coin oluşturmak için bu projede ortak çalışacaklar.

Yatırım, Circle’ın değerini yaklaşık 3 milyar dolara çıkardı. Bu, 2016 yılındaki değerinin neredeyse altı katını aşan bir rakam oldu. Bitmain ve Circle arasındaki ortaklık, aynı zamanda bazı kripto paraların sabit olmayan doğasını hedefleyen bir fiat destekli token ya da “sabit coin” geliştirme planları ile sonuçlandı. Projeye, Circle USD Coin veya USDC adı verilecek ve yaz aylarında Circle tarafından piyasaya sürülecek.

USDC, Ethereum ağına dayalı bir ERC-20 tokeni olacak. Dolar ile bire bir desteklenecek olan token destekçileri tarafından kripto paranın faydalarının çoğunu sahip olacak. Ayrıca stabil coin olma özelliğinden dolayı,  volatilite riski olmadan taşınabilen bir token olacak. Circle CEO’su Jeremy Allaire bir endüstri konferansında verdiği röportajda, tokenin daha fazla şeffaflık sağlayacağını söyledi ve sözlerine söyle devam etti:

Bu fiat paranın bir versiyonu olacak olan token, internet hızında çok daha az maliyetle, yüksek güvenlik düzeyleriyle, küresel erişim ile hareket edebilen bir fiat sürümüdür. Fiat para iletiminin tüketiciler için ve dijital ödemeleri tokenlerle toplamak isteyen işletmeler için nasıl çalışabileceği konusunda büyük bir gelişme olacaktır.

Circle tarafından çıkarılan stabil coin USDC olarak adlandırılacak

7 milyon kullanıcısı olan Circle, USDC’yi Circle Pay ödeme uygulamasında ve Circle Trade’de bir kripto OTC masası ve likidite sağlayıcısıyla entegre etmek istiyor. Şirket ayrıca, kripto para borsası Poloniex‘te de USDC teklif etmeyi planlıyor. Kurucu ortak Sean Neville, USDC’nin dolaşımını artırmak adına traderlardan herhangi bir ücret talep edilip edilmeyeceği konusunda henüz karar vermediklerini söyledi.

Fiat teminatlı USDC gibi sabit paralar, bir IOU’ya çok benzedikleri için, uygulama açısından en kolay sabit coin türüdür. Her token, merkezi bir saklama hizmeti veren kurum tarafından tutulan eşit miktarda fiat para birimi ile eşleştirilir. Token sahipleri ise daha sonra paralarını fiat cinsinden sabit değer için kullanabilirler.

Stabil coinler, genellikle fiat paraların nispi fiyat istikrarını taşımayı, merkezsiz ve güvenlik gibi kripto paraların temel değerlerini korumayı amaçlamaktadır. Gerçekten merkezi olmayan stabil coinlerin çalışması için,  üçüncü taraf kurumlarca manipüle edilmeyen stabil coin ile sabit kıymet arasındaki döviz kurunu güvenilir bir şekilde tesis edebilecek bir sistem de olmalıdır.

cointelegraph

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin