featured

SEC davasında son gelişmeler: Stablecoin ihraççısı Circle, Binance vs. SEC davasına dâhil oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen bir sabit coin ihraççısı Circle, kısa bir süre önce Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile büyük bir kripto para borsası olan Binance arasındaki yasal anlaşmazlığa dâhil oldu. Circle, değer istikrarı için diğer varlıklara bağlı olan stabilcoinlerin geleneksel menkul kıymetlerle aynı finansal ticaret düzenlemelerine tabi olmaması gerektiğini savunuyor.

Circle, stablecoinlerin menkul kıymet olmadığını savunuyor

Binance ve Coinbase gibi büyük borsalar, kripto para birimlerinin mevcut sert ABD mali yasalarına tabî tutulmasına karşı çıktıkları için Binance davası kripto para dünyasında kritik bir önem kazandı. Bu iddialara yanıt olarak Circle, BUSD ve kendi USDC’si gibi dolara bağlı varlıklara ilişkin argümanını sundu.

Circle, bu varlıkların öncelikle menkul kıymet olarak değerlendirilmemesi gerektiğini çünkü kullanıcıların bu sabit coinlerin bağımsız alımlarından herhangi bir kâr beklemediğini ileri sürmektedir.

Dosyalamalarına göre Circle, “Ödeme sabit paralarının kendi başlarına bir yatırım sözleşmesinin temel özelliklerine sahip olmadığını” belirtiyor. Sonuç olarak bu sabit paraların SEC yargı yetkisinin dışında kaldığına inanıyorlar.

SEC

Circle ayrıca onlarca yıllık içtihat hukukunun, satıcının satış sonrası taahhütlerinden veya sorumluluklarından bağımsız bir varlık satışının bir yatırım sözleşmesi oluşturmak için yeterli olmadığı  ileri sürmektedir. Bu argüman, Circle’ın stabilcoinlerin neden menkul kıymet olarak sınıflandırılmaması gerektiğine ilişkin duruşunu anlamada büyük önem taşımaktadır.

Circle, onlarca yıllık içtihat hukukunun satıcının satış sonrası vaatlerinden veya yükümlülüklerinden ayrı bir varlık satışının bir yatırım sözleşmesi oluşturmak için yeterli olmadığı görüşünü desteklediğini de sözlerine ekledi.

SEC’in Binance hakkındaki iddiası

Binance, haziran ayında yasal ihlaller nedeniyle düzenleyicilerin çok sayıda suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Bu suçlamalar; Binance Coin (BNB), Polygon (MATIC), Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Binance’in stabilcoin’i BUSD dâhil olmak üzere kripto para birimlerindeki alım satımların kolaylaştırılmasıyla ilgiliydi. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bu faaliyetlerin kayıtsız menkul kıymetler içerdiğini iddia etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Binance’i, ödül programları aracılığıyla getiri teklifleri ile tanıtılma şekli nedeniyle BUSD’yi bir yatırım sözleşmesi olarak satmakla suçlamıştı. Buna cevaben, geçen hafta Binance ve ABD kolu ve sahibi Changpeng “CZ” Zhao, SEC davasını reddetmek için bir dilekçe sundu.

Argümanları, düzenleyicinin Kongre’den uygun yetki almadan dijital varlıklar üzerinde kontrol sağlama girişimi etrafında yoğunlaştı. Binance ve SEC arasında devam eden yasal savaş, Circle’ın son katılımıyla daha da dikkat çekti.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin