çip üretim devi
Çip üretim devi TSMC raporu ile kripto madencilik gelirindeki büyük düşüşü belgeliyor

Çip üretim devi TSMC raporu ile kripto madencilik gelirindeki büyük düşüşü belgeliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çip üretim devi Tayvan Semiconductor Manufacturing Şirketi (TSMC), geçen yıldan bu yana kripto madenciliği işletme gelirinde bir düşüş olduğunu bildirdi.

Şirket, 2018 yılının 4. çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. Ayrıca Perşembe günü, iş segmentleri ile ilgili ayrıntılı gelirleri gösteren detay bir mizan da yayınladı.

Mizanda, TSMC’nin CEO’su ve başkan yardımcısı C. C. Wei, firmanın HPC (yüksek performanslı bilgi işlem) segmentinin 2018’de, kripto para madenciliği işinin dahil olduğu yıllık bazdaki düşüşe dikkat çekti.

Madencilik hariç tutulduğunda, HPC segmenti “hafif” büyüdü

TSMC, kripto madenciliği için mizanda özel rakamlar sunmadı. Çünkü “büyük müşterilerden biri ve muhtemelen firmanın birincil müşterisi olan kripto madenciliği devi Bitmain‘e dair referans bilgi olabileceği olasılığını göz önünde bulundurdular.

Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’na Eylül ayında yapılan ilk halka arz başvurusuna göre, Bitmain’in toplam çip arzının yaklaşık yüzde 60’ı 2017 ve 2018’in ilk yarısında TSMC’den geliyor.

TSMC ayrıca, 2018 yılının 4. çeyreğinde kripto madencilerinin talebinde düşme olduğunu ve bunun da stok birikmesine neden olduğunu belirtiyor.

Çip üretim devi bu gelirlerinde düşüş bekliyor

2019 yılına kripto madenciliği için bakıldığında, TSMC’nin CEO’su ve başkan yardımcısı Wei, sektörün “değişken” olduğu için firmanın yüzde tahmini sağlayamadığını söyledi.

Genel olarak, konsolide bazda TSMC, 2018 yılının 4. çeyreğinde 9.40 milyar dolar gelir elde etti. Ve çeyrek bazda yüzde 10,7, yıllık bazda yüzde 2 büyüme gösterdi.

TSMC’nin SVP’si ve baş finans sorumlusu Lora Ho ise şunları söyledi:

Dördüncü çeyrek işimiz, hem mobil hem de yüksek performanslı bilgi işlem uygulamalarını kapsayan 7 nanometre teknolojisine olan güçlü talepten istifade etti.

Bu çeyrekte TSMC, gelir tahmin aralığını 7,3 – 7,4 milyar dolar olarak revize etti. Çünkü şirketin üst düzey yetkilileri, iş faaliyetlerinde makroekonomik görünümün genel olarak zayıflaması, mobil ürün mevsimsellik ve yarı iletken tedarik zincirindeki yüksek stok seviyeleri nedeniyle azalma bekliyorlar.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin