Çinli ticaret devi JD ilk uygulaması ile Blockchain platformu oluşturuyor
Çinli ticaret devi JD ilk uygulaması ile Blockchain platformu oluşturuyor

Çinli ticaret devi JD ilk uygulaması ile Blockchain platformu oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli ticaret devi JD, ilk uygulamasını yayınladı. Ayrıca firma, Çin’deki en büyük halka açık sigorta şirketlerinden biri için kurumsal faturaları dijital olarak izleyen bir platform başlattı. Platform, Blockchain-as-a-Service (BaaS) alt yapısını kullanarak hizmet verecek.

Cuma günü yapılan açıklamaya göre, JD.com, Pacific Insurance için fatura verilerini, işlem döngüsünün her adımında dağıtılmış bir ağa taşıdığını duyurdu. Firma, işlemin otomatikleştirildiğini ve tüm katılımcılar tarafından görünür hale getirildiğini söyledi.

Faturalar, daha yaygın olarak Çin’de “Fapiao” ismi ile biliniyor. Faturalama işlemleri, ülkedeki işletmeler arasında hem muhasebe hem de vergilendirme amaçlı bir referans olarak önemli bir rol oynamaktadır.

Çinli ticaret devi JD uygulamayı ilk kez kullanıma açıyor

Uygulamanın amacı, e-ticaret devi tarafından açıklandı. Uygulama, vergilerin etkinliğini arttıcak ve fatura verilerini dağıtık bir defterde güncel tutarak muhasebe sürecini hızlandıracaktır.

Bir BaaS ürünü olan proje, nisan ayında projeye yönelik planının açıklanmasından aylar sonra yürürlüğe girdi. Proje, tedarik zinciri bilgileri, hayır kurumları bağışları, sertifikaların takibi de dâhil olmak üzere kendi Blockchain uygulamalarını geliştirmek isteyen işletmelere yardımcı olacak. Alt yapısısı ise  kimlik doğrulama ve özellik değerlendirmesi şeklinde tasarlandı.

JD.com daha önce kendi iş bölümlerinde birkaç Blockchain deneme programını açıklamıştı.

Firma, mart ayında sığır eti ithalatı teknolojisini kullanarak platformdaki sığır eti ithalatının tedarik zinciri bilgilerini izlemek için Avustralyalı bir sığır üreticisiyle ortaklık kurdu. Ayrıca, yetkililier tarafından haziran ayında JD’nin mali hizmetler kolunun, bir yerel banka ve aracı kurum ile ortaklaşa bir Blockchain üzerinde varlık destekli menkul kıymet ihraç etmeyi planladığı da bildirildi.

JD.com, 300 milyondan fazla aktif müşteriye rakipsiz bir dizi otantik, yüksek kaliteli ürüne doğrudan erişim sağlayan uluslar arası ticaret yapan bir firmadır. JD.com, önde gelen yerel ve uluslararası markaların Çin’in hızlı büyüyen e-ticaretine katkıda bulunmasını sağlayan, Çin’in önde gelen bir e-ticaret platformu ve ticaret pazarıdır.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin