1 milyon dolarlık Bitcoin
1 milyon dolarlık Bitcoin

1 milyon dolarlık Bitcoin konulu ve Hollywood filmlerine taş çıkartan olay!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Büyük bir işletmede çalışıyorsunuz ve size cazip bir teklif geliyor. Bu teklifte sadece iş arkadaşınızın bilgisayarında casus bir yazılım yüklemeniz gerekiyor. Bir Whatsapp dosyası ya da email’i açmanız mesai arkadaşınızın bilgisayarına casus yazılımını yüklemenize yeterli olacak. Size yapılan teklif ise 1 milyon dolar değerinde Bitcoin.

Yukarıda film senaryosu gibi olay ABD’nin Nevada eyaletinde gerçek oldu.

1 milyon dolarlık Bitcoin hikayesi!

Mahkeme tutanaklarına yansıyan olayda Egor Igorevish Kriuchkov isimli Rusya kökenli bir vatandaş, Nevada’da faaliyet gösteren bir işletmenin bilgisayar ağına sızmaya çalıştı. Bu amaçla bu şirkette çalışan bir personele 1 milyon dolar değerinde Bitcoin ve nakit para teklif etti.

Kriuchkov’in amacı casus yazılım sayesinde Nevadalı işletmenin internet ağını bloke etmek ve işletmeyi çalışamaz hale getirmek. Kriuchkov’in anlaşmalı hacker grubu ile işletmeyi eski haline getirmek için şantaj ile para koparmaya çalışacağı iddia ediliyor.

Kuzey Koreli hackerlardan kripto para piyasalarına saldırı!

İşletme çalışanı, 1 milyon dolarlık parayı kabul etmektense FBI’ya gitmeyi tercih etti. Konu mahkemeye taşındı. Kriuchkov suçlu bulunursa 5 yıla kadar hapis cezası ve 250 bin dolara kadar para cezasına çarptırılabilir.

Cryptopotato.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin