Bitcoin fiyatı, paranın popülaritesini yitirmesi nedeniyle mi düşüyor?

Çin’in ünlü finans analisti: ”Bitcoin fiyatı BCH değil, Blockchain teknolojisi nedeniyle düşüyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasaları son birkaç gündür hasara uğradı. Kripto dünyasında kral olarak anılan Bitcoin fiyatı geçtiğimiz iki hafta boyunca %30’a kadar düşerken, diğer büyük kripto paraların hepsi çok acı çekti. Örneğin, pazardaki ikinci büyük kripto para birimi olan Ethereum, iki haftada neredeyse %35 düştü. Bütün kripto pazarı kara bulutlar tarafından kaplandı.

Xiao Lei: “Kimse satın almaya istekli değilse, piyasa satışları kaçınılmazdır.”

Bu düşüşe neden olan kötü haber olmadığı için bu çöküş piyasası yatırımcılar için son derece sinir bozucu hale geliyor. Çin’de ünlü bir finans analisti olan Xiao Lei, son Bitcoin çöküşünün üç ana nedenini sıralıyor ve şunları söylüyor:

Her şeyden önce, Bitcoin ayı piyasasında bir araya geldi, yükseliş haberlerini olmaksızın mevcut fiyatı korumak zor olurdu. Bitcoin kendi başına kâr sağlayamadığı için, kimse satın almaya ve sahip olmaya istekli değilse, piyasa satışları kaçınılmazdır.

Xiao Lei’e göre ikinci neden ise Blockchain teknolojisinin Bitcoin fiyatını artmaya zorlamaktaki misyonunu tamamlaması. Analiste göre 2016’dan beri, Bitcoin fiyatındaki artış, Blockchain teknolojisinin yükselmesine borçlu. Günümüzde, Blockchain temel bir uygulama teknolojisi haline geldiğinde, tüm geliştiriciler bu teknolojiyi geleneksel interneti geliştirmek ve gerçek dünyada kâr ve nakit akışı elde etmek için daha fazla Blockchain tabanlı çözüm üretmek için nasıl kullanacakları üzerine çalışıyorlar.

Bitcoin fiyatı, paranın popülaritesini yitirmesi nedeniyle mi düşüyor?

Xiao Lei’e göre bu şekilde devrimciliğin devrimci iradesi azalır. Bu arada, Blockchain varlıklarının mahremiyeti de yeni zorluklarla karşı karşıya. Analist, bu durumda, istikrarlı paralara olan talep artarken, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin cazibelerinin volatiliteden dolayı zayıfladığını belirtiyor. Xiao Lei’e göre kripto piyasası geleneksel piyasa ile homojenleştirmeye çalışarak, çıkarlarını korumak isteyen yatırımcıları geleneksel varlıklara aktarıyor.

Analist son neden olarak, son iç savaşı, hash gücü piyasasındaki karışıklığı öne sürüyor.  Xiao, yukarıda bahsi geçen bu konuların Bitcoin’in “neden yokluğuna” sebep olduğu sonucuna varıyor. Bazı yatırımcılar bunu anlamakta zorlanıyor ve neler olduğunu bilmiyorlar. Aslında, bu durum oldukça normal, çünkü tıpkı geleneksel piyasa çöküşleri gibi diğer yatırım alanlarında da gerçekleşiyor.

News.8btc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin