Çin, ulusal dijital para birimini çıkarmaya bir adım daha yaklaştı
Çin, ulusal dijital para birimini çıkarmaya bir adım daha yaklaştı

Çin’in En Zengin İnsanları Listesi’nde sektörden çok sayıda isim var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şanghay merkezli araştırma şirketi Hurun tarafından dün yayınlanan Çin’in En Zengin İnsanları Listesi’nde kripto para alanındaki büyük isimler ilk kez yer aldı. Bu listede, işi kripto para birimi madenciliği ve ticareti ile ilgili olan en az 13 girişimci yer aldı.

Çin’in En Zengin İnsanları Listesi’nde kripto girişimcileri yer alıyor

Dünyanın en büyük kripto para birimi madencilik ekipmanları üreticisi Bitmain’in 39 yaşındaki kurucusu ve teknik yöneticisi Micree Zhan, 29,5 milyar yuan (yaklaşık 4,3 milyar dolar) ile, listede 95’inci sırada yer aldı. Ayrıca ülkede, kripto para dünyasındaki en zengin adam ünvanını elde etti. Bir sonraki en zengin kripto girişimcisi, 204’inci sırada yer alan ve 16,5 milyar yuan (2,3 milyar dolar) varlık ile Bitmain’in kurucu ortağı Wu Jihan.

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in kurucusu Chaopeng Zhao, kişisel servette 15 milyar yuan (2,1 milyar dolar) ile 230. sırada yer aldı. Zhao’nun ardından OKEx Borsası’nın kurucu Star Xu ve Huobi’nin kurucusu Li Lin geliyor. Dünyanın ikinci en büyük kripto para borsası olan OKEx’in kurucusu Star Xu, 10 milyar yuan (1,4 milyar dolar) ile listede 354. sıraya yer alıyor.

Liste ayrıca BTC balinası ve seri yatırımcı Li Xiaolai da var

Bilgisayar donanımı üreticisi Canaan Creative’in kurucusu Zhang Nangeng ve Bitcoin (BTC) madenciliği makine üreticisi Ebang International Holdings’in kurucusu Hu Dong da Hurun raporunda yer alıyor. Liste ayrıca 7 milyar yuan (1 milyar dolar) tahmini servet ile BTC balinası ve seri yatırımcı Li Xiaolai da var. Son zamanlarda Li, gelecekteki Blockchain projelerine artık yatırım yapmayacağını söyledi.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin