Çin'in en son Blockchain raporu, 33 halka açık Blockchain projesini değerlendiriyor
Çin'in en son Blockchain raporu, 33 halka açık Blockchain projesini değerlendiriyor

Çin’in en son Blockchain raporu yayınlandı: Bitcoin 19. sıraya düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in en son Blockchain raporu, Bitcoin’in EOS ve Ethereum gibi yeni Blockchain projelerinin arkasında yer almasına neden oldu.

Çin’in en son Blockchain raporu, 33 halka açık Blockchain projesini değerlendiriyor

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’na bağlı bir kuruluş olan Çin Bilgi Endüstrisi Kalkınma Merkezi (CCID), tarafında hazırlanan Küresel Halka Açık Blockchain Teknolojisi Değerlendirme Endeksi’nin altıncısını yayınladı. Endekse göre,  Bitcoin 19. pozisyonda listeleniyor. Aynı zamanda, Bitcoin’den sonra ortaya çıkan Blockchain projeleri olan EOS, Ethereum, Nebula, Ripple, NEO ve IOTA en üst sıralarda yer alıyor.

Endeks, 33 halka açık Blockchain projesini temel teknolojisine, uygulanabilirliğine ve yaratcılığına dayanarak değerlendiriyor. Bitcoin, belirtilen parametrelere göre en yakınındaki Blockchain akranlarının çoğunu yenemese de endekste 31. sıraya oturan forku Bitcoin Cash’in önünde kalmayı başardı.

İşte Çin’in Blockchain raporuna göre, kripto paraların durumu

İlginç bir şekilde, Ağustos ayındaki aynı endeks raporu, Bitcoin’i ilk on Blockchain projesi arasında gösteriyordu. Eylül ayında, dijital paranın toplam 93,2 endeks puanı ile 17. sıraya düştüğünü gördük. Ekim ayında ise puanlar daha da düşerek 92,5’e geriledi ve Bitcoin Blockchain’inin güvenilirliğini 19. noktaya getirdi.

EOS ve Etherum, dördüncü kez CCID endeksine hakim olmaya devam ediyor. Dapp ve akıllı sözleşme platformları bu kez, temel teknoloji ve uygulanabilirlik açısından temel olarak, Bitcoin’in eksik olduğu 150,5 ve 136,3’lük puanlar elde etti.

Ripple ve Nuls gibi yeni Blockchain projeleri de ilk 10 listesine girerek Lisk ve Qtum’u listeden çıkardı. Ripple, xRapid ödeme çözümünün lansmanı ve büyük bankacılık ve finans firmaları ile ortaklıklar kurmasıyla güçlü bir ay geçirirken, Çin merkezli bir Blockchain projesi olan Nuls, ABD pazarına girerek faaliyetlerini ölçeklendirdi. Çin’in en son Blockchain raporunun sonuçlarını aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz:

Bizwatchnigeria

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin