BYD VeChain ile karbon kredisi oluşturacaklar
BYD VeChain ile karbon kredisi oluşturacaklar

Çin’in en büyük otomobil üreticisi BYD VeChain ile ortaklık kurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ağustos ayında, VeChain CEO’sunun başka bir otomotiv firması ile ortaklık kurulacağını ima ettiğini daha önce duyurduk. Şimdi ise Çin’in en büyük otomobil üreticisi BYD VeChain ile karbon bankacılık çözümleri adına DNV GL ortaklığına dahil oluyor.

BYD VeChain ile karbon kredisi oluşturacak

Karbon bankacılık çözümü, VeChainThor kamu Blockchain platformunda DNV GL ve VeChain ile geliştirilecek. Vechain’in otomobil yaşam döngüsü yönetim çözümünü kullanan BYD, milyonlarca otomobil, otobüs, tren ve diğer araçların verilerini halka açık bir blokaj platformu üzerine taşıyan ilk kurumsal seviye uygulamasını başlatacak.

Araç sahipleri, sürüş performanslarına ve karbon azaltımına bağlı olarak karbon kredisi kazanabilecekler. Yakalanan bilgiler VeChainThor Blockchain’de saklanacak ve müşterilere sunulacak. VeChain, platformun kolay veri yönetimi, paylaşım ve analitiği kolaylaştıracağına ve aynı zamanda güvenilirliği artıracağına inanıyor.

Üçlü ortaklıkta DNV GL, tüm süreç tasarımını ve kontrol noktalarını, ayrıca araç bilgisayarı tarafından toplanarak VeChainThor platformunda saklanan verileri onaylayan üçüncü taraf olarak hareket edecek. DNV GL, küresel kalite güvence ve risk yönetimi şirketi ve çözümün geçerliliğini sağlamak için KYC hizmetini, Blockchain API’lerini ve diğer teknikleri kullanacak.

BYD dünyada en çok otomobil satan firmalardan biri

BYD Otomotiv Akıllı Ekolojik Araştırma Enstitüsü Başkanı Shu Youxing ortaklık hakkında düşüncelerini şöyle aktardı:

Bu teknoloji sadece mevcut teklifimizi geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda tamamen yeni pazarlar yaratmamıza izin veriyor. VeChain’in sağladığı benzersiz yönler, karbon izleme gelişimini ve sürdürülebilir ekosistemleri güçlendirecek. Bu çözüm, bu ortaklık yoluyla elde edebileceğimizi düşündüğümüz bir bakış.

BYD, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri. Çin, kaliteli otomobil gelişimi ile bilinmemekle birlikte, 1,3 milyardan fazla insana ev sahipliği yapan oldukça kalabalık bir ülke. Bu yüzden, BYD dünyanın en çok satan markalarından biri. 2016 yılında BYD, tüm zamanların ikinci en büyük küresel elektrik üreticisi oldu.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin