Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!
Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!

Çin’in Dijital Yuanı Libra, PayPal ve Bitcoin’den daha hızlı olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin, Renminbi para birimiyle küresel olma yolunda Dijital Yuan’ı başlatmaya ve ABD dolarına bağımlılıklarını en aza indirmeye yakın olduğunu bariz bir şekilde gösteriyor.

Şimdi, son haberlere göre, Çin Halk Bankası (PBOC) ‘nın Bitcoin’e hiç benzemeyen bir kripto para çıkardığı söyleniyor. Kripto para, Çin Renmin Üniversitesi Fintech Enstitüsü’ndeki bir araştırma görevlisi olan Yang Wang’a göre saniyede 220.000 işlem yapan üstün bir verime sahip olacak.

Bu şimşek hızı, PayPal’ın 5 katından, Facebook’un Libra hızından 220 kat daha fazla. Bu, ayrıca Yaklaşık 7 TPS’lik bir pik transfer hızına sahip olan Bitcoin ile bile kıyaslanmayacak bir hız.

Çin ’in finansal sisteme etkisi

PBOC son beş yıldır aktif olarak para birimini geliştiriyor. Bununla birlikte, bu gelişme ve Çin’in blockchain’e olan eğilimi ve mevcut sansüre dayanıklı bir kripto para olan Bitcoin’e karşı olması, Çin finansal sisteminde diğer dijital varlıklar ile birlikte kendi bölgelerinde işlem görememesiyle liderliğin daha da pekiştirme hedefini ortaya koyuyor.

PBOC, kesinleşmesinin ardından dijital para birimini bir mobil cüzdan üzerinden başlatacak. Vatandaşlar coini ya nakit olarak satın alabilecek ya da transfer için platformu kullanabilecek.

Facebook’un Libra’sına karşı atak

DC/EP adlı dijital para biriminin, dolar hegemonyasını düşürdüğü ve dünyanın önde gelen rezerv para biriminin diğer devlet ekonomilerinin sıkıntılarına karşı silah olarak kullanıldığı sorunlarına bir çözüm olarak ortaya çıkacağı söyleniyor.

Pekin “tümüyle para birimi” savaşı için hazırlanırken, bir blok zincir ustası Cao Yin, Global Times’a, para birimlerinin savunucularının çeşitlendirileceğini ve özel kurumları içereceğini söyledi:

Kripto tokenleri savaşı gelecek yıl patlayacak ve“ askerler ”sadece merkez bankalarını ve hükümetleri değil, aynı zamanda Facebook gibi çokuluslu şirketleri ve sınır ötesi finans kurumlarını da içerecek. Rekabet, hayal gücünün ötesinde olacak.

PBOC, Facebook’un kendi özel para birimi olan Libra’yı başlatma hedeflerinin ardından Dijital Yuan’ın gelişimini hızlandırmıştı. Libra, ülkeler arasında değer transferini önemli ölçüde azaltacak ve özellikle yetersiz hizmet alanlara hizmet verecek, bankacılık hizmetlerine alternatif ve birkaç fiat para biriminin desteklediği bir stabil para formunda küresel bir para birimi olacağı öngörülmektedir.

coingape


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin