Bitcoin küresel piyasalardan ayrışıyor
Bitcoin küresel piyasalardan ayrışıyor

9 Haziran Bitcoin analizi: BTC fiyatı kritik noktalar arasında salınıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, hafta sonu hareketlerinde 7.640 – 7.380 dolar arasında dalgalandı. Hafta sonuna doğru 7.100 dolar bandından yükselişe geçen Bitcoin’de kısıtlı düzeltme hareketleri mevcut. Bu durum piyasalarda yükseliş algısına neden oluyor.

Bitcoin fiyat analizi

Günlük grafikte Bitcoin fiyat hareketlerine genel olarak baktığımızda aybaşından beri görülen düşüş eğiliminin haftanın son iki iş gününde gelen artıda kapanışlarla son bulduğunu gördük. Bu kısa vadeli yükseliş eğiliminin ise hafta sonu düzeltmesi geldi. Ancak düzeltme hareketi son yükseliş hamlesinin ortalama Fib 0,382 seviyesine denk gelen 7.430 dolar civarında olması ve kripto paranın bu seviyelerde alıcı bulması, yükseliş yönlü bir algı oluşturabilir.

Ayrıca grafiği incelediğimizde EMA 20 değerinin günlükte Bitcoin için önemli bir dinamik direnç olarak çalıştığını açıkça görüyoruz. Bu bize EMA 20’nin şu anki seviyesi olan 7.590 doların önemli bir direnç noktası olduğunu gösteriyor.

Yeni güne 7.500 doların üzerine bir hamle yaptıktan sonra bir miktar düşüşle başlayan Bitcoin fiyatında kritik bir alanda fiyat sıkışması mevcut. 4 saatlik BTC/USD grafiğine baktığımızda 5 Aralık tarihinde kırıldıktan sonra EMA 20’nin (şu an 7.472 dolar) kritik bir destek seviyesi olarak çalıştığını görüyoruz.

Buna göre ortalama 120 dolarlık bir aralıkta sıkışan BTC fiyatının yukarıda tespit ettiğimiz 7.590 – 7.420 fiyat aralığından oluşacak hacme göre bir kopma yapması muhtemel gözüküyor.

BTC/USD için önemli teknik göstergeler

Önemli teknik göstergelere bakarak Bitcoin’in kısa vadede hangi yöne doğru hareket edebileceğini tespit etmeye çalışalım.

4 saatlik BTC/USD grafiğinde ilk olarak trend yönünün ADX ve DMI indikatörlerine göre pozitif yönlü ancak yükseliş trendi gücünün zayıf olduğunu görüyoruz. Stokastik RSI ise sabah işlemlerinde yönünü güneye çevirmiş durumda.

Bu durum destek seviyelerinin denenmesine yol açabilir. Ancak bu seviyeden gelebilecek güçlü alımlar ile 7.590 dolar direncini kırabilecek bir yukarı ivme görebiliriz. Zira son günlerdeki fiyat hareketlerine baktığımızda belirttiğimiz 4 saatlik EMA 20 seviyesinden güçlü alımlar gördük.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin