Mati Greenspan: “Portföyünüzü çeşitlendirin.”
Mati Greenspan: “Portföyünüzü çeşitlendirin.”

Araştırma: Ripple (XRP) yüzde 289 oranında artabilir. XRP’nin gerçek değeri 1,75 dolar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

31 Ekim 2018’de Picolo Research, Ripple (XRP) üzerine bir araştırma raporu yayınladı. Raporun tamamını buradan görüntüleyebilirsiniz. Bu rapora göre Ripple’ın XRP’si mevcut değerinin çok altında işlem görüyor ve fiyat yüzde 289 oranında artış sağlayabilme potansiyeline sahip.

xRapid, XRP fiyatındaki artışı tetikleyebilir

Raporda, Ripple’ın son çeyrek satış raporuna göre satış miktarının 16,87 milyon dolardan 98,06 milyon dolara kadar arttığı belirtiliyor. Bu, son çeyrekte %481 artış ve %400 yıllık büyüme anlamına geliyor. Diğer taraftan toplam satışlar %213’lük bir artışla 163,33 milyon dolara yükseldi. İlginç bir şekilde bu, önceki çeyreğe göre küresel XRP işlem hacminde %16’lık bir düşüşle birlikte daha düşük volatilite ile karşımıza çıkıyor. Satışlardaki büyük artışı rapora göre, tokenin sınır ötesi ödemeler için köprü olarak kullanmak isteyen kurumsal müşterilerin talep ettiği XRP artışını oluşturuyor.

Ayrıca raporda Ripple’ın uluslararası ödeme sistemi platformu xRapid’in, XRP fiyatındaki artışı tetikleyeceğini ve benimsenmesini ve tanınırlığını arttıracağı da vurgulanıyor. Rapora göre, Ripple’ın rakipleri iki cephede, Blockchain sektörü ve bunun dışındaki sektörler. Blockchain sektörü dışında Ripple, SWIFT ve Paypal gibi şirketlere karşı ödemeler ve yerleşim birimleri sektöründe rekabet ederek on yıllarca sürecek banka uzlaşma sürecini aksatıyor. 45 yıllık geçmişe sahip bir şirket olan SWIFT, ödeme sürelerini ve daha düşük ücretleri hızlandırmak için GPI (Global Payments Innovation) lansmanı ile geri döndü.

Rapora göre Ripple (XRP) kripto parasının gerçek değeri 1,75 dolar

Rapora göre XRP kripto parasının gerçek değeri 1,75 dolar. Bu rakam, XRP’nin mevcut değerinden çok üzerinde. Raporda XRP’nin mevcut değerinin Ripple şirketinin finansal etkisinin tamamı dikkate alınmadığı ve Ripple’ın piyasa değerinin artışı hesaba katılmadığı için gerçeği yansıtmadığı belirtiliyor. Müşterilerin XRP’yi, Ripple’ın xRapid platformunda bir köprü para birimi olarak kullandıklarından raporda XRP’nin değerinin elde edilirken şu iki husus göz önünde bulunduruluyor:

  • XRapid üzerinde XRP kullanan maliyet tasarruflarının değeri, xCurrent’dan elde edilen tasarruflara dahil değil.
  • NOSTRO hesaplarında kilitli likidite değeri potansiyel olarak XRP’ye akabilir (toplam kilitlenmiş likiditenin tahmini %1’i)

XRP yatırımcılarının dikkat etmesi gereken hususlar

Ayrıca raporda XRP yatırımcılarının dikkat etmesi gereken bir takım temel risklere dikkat çekiliyor. Bu riskler şunlardır:

  • XRP’nin merkezi olduğu konusundaki endişeler. Çünkü Ripple, XRP tokenlerinin yüzde 60’ına sahip.
  • XRP’nin bir menkul kıymet olup olmadığı konusu.
  • Ripple’ın devam eden dava süreci ve kararların belirsizliği.

Son olarak raporda, XRP’nin raporun yayınlanma tarihine göre yüzde 289’luk bir fiyat artışı gerçekleştirme potansiyeline sahip önemli ve gerçek dünyada karşılığı olan bir para birimi olduğu vurgulanıyor.

Medium

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin