Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!
Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!

Çin’deki aktif Blockchain firması sayısı 26 bini aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu ay Çin’de 714 yeni Blockchain firması kaydedildiği bildirildi. Böylece ülkede bu alanda faaliyet gösteren toplam şirket sayısı 26 bin 89’a yükseldi.

Kripto para birimi veri firması LongHash’e göre, Çin’de bugüne dek 79 bin 556 Blockchain firması açıldı. Ancak bunların 57 bin 257’sinin lisansı iptal edildi.

İki yılda büyük artış söz konusu

2009 ve 2017 yılları arasında kurulan firmaların sayısı, sabit bir çizgide ilerlerken 2018’de ciddi bir patlama gerçekleşmişti.

Bu alanda çalışan firmaların aylık ortalama açılma oranı ocak ayında olduğu gibi kalırsa, Çin bu yıl 8 bin 565 yeni Blockchain şirketi görecek.

Çin'de kaydedilen Blockchain firması sayısı
Çin’de kaydedilen blok zinciri firması sayısı

Aşağıdaki haritaya göre, Çin’deki Blockchain firmalarının aslan payı %28,5, Shenzhen şehrine ev sahipliği yapan ve Hong Kong ile sınır komşusu olan Guangdong eyaletinde bulunuyor. Bu şehirlerin her ikisi de teknoloji merkezleri ve sivil yönetimde ve belediye gelişiminin diğer yönlerinde Blockchain uygulama girişimleriyle biliniyor.

Kayıtlı Blockchain firmalarının dağılımı (Koyuya doğru artar)
Kayıtlı Blockchain firmalarının dağılımı (Koyuya doğru artar)

Blockchain şirketi sayısı artıyor: Ancak sermayeleri çok kısıtlı

Veriler ayrıca, Çinli blok zinciri firmalarının %46’sından fazlasının 5.000 yuandan fazla kayıtlı sermayeye sahip olmadığını gösteriyor ki bu da 721 doların biraz altına tekabül ediyor. Ayrıca firmaların %8,32’si 721 ila 1.442 dolar arasında, %26’sı 1.442 ila 7.208 dolar arasında, %9,17’si ise 7.208 dolar veya daha fazla sermayeye sahip.

Çin’de Blockchain alanındaki bu görünür sermaye eksikliği, devlet tarafından yapılan açıklamaları destekler nitelikte. Ülkede blok zinciri alanındaki yatırım ve finansman anlaşmalarının 2019’da %40’ın üzerinde düştüğü belirtildi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ülkenin Blockchain teknolojisini benimsemesini hızlandırması için çağrıda bulundu:

Blockchain’i, çekirdek teknolojilerin bağımsız inovasyonu için önemli bir atılım olarak almalı, ana yönleri açıklığa kavuşturmalı, yatırımı artırmalı, bir dizi anahtar teknolojiye odaklanmalı ve Blockchain ve endüstriyel inovasyonun gelişimini hızlandırmalıyız.

Duyurudan sonra, haberler blok zinciri teknolojisinin hükümet projelerinde giderek daha fazla uygulandığı için Çin’de hızla olgunlaştığını ileri sürdü.

cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin