Çin’de yolculuk paylaşım uygulaması VV Go, Blockchain ile güçleniyor
Çin’de yolculuk paylaşım uygulaması VV Go, Blockchain ile güçleniyor

Çin’de yolculuk paylaşım uygulaması VV Go, Blockchain ile güçleniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ağustos 2018’in sonlarında, Andy Chen, VV Go’nun, Çin’in sürücü güvenliği ve sürücü gelirini artırmayı amaçlayan Blockchain tabanlı bir yolculuk paylaşım uygulaması geliştirdiğini duyurdu.

VV Go Blockchain’in gücü ile güven vadediyor

Kuaidi Dache’nin kurucusu Andy Chen Weixing, 2015 yılında Çin’in en çok rağbet gören pazarından çekildi. Şirket, Didi Chuxing adı verilen daha kapsamlı bir hizmet sağlayıcısıyla birleşti.

Ancak, Didi Chuxing şu anda üç ay içinde ikinci bir yolcu öldürülmesi vakasıyla mücadele ediyor. Şirketin hızlı bir şekilde genişlemesi nedeniyle bu ölümlerin gözetimsizlikten olduğu düşünülüyor. Weixing, Didi Chuxing’den pazar payını kurtarabilmek için sektöre yeniden girmeye karar verdi. App VV Go, Blockchain teknolojisi ile gücünü artırarak sürücülerin gelirini ve yolcu güvenliğini geliştirmeyi umuyor.

Blockchain tabanlı, Uber tarzı yolculuk paylaşım platformu, ağ içindeki sürücüler ve sürücü arayanlar arasındaki bilgileri paylaşacak. Güvenliği sağlamak için, bir acil durum söz konusu olduğunda çağrı gönderen yolcu , tüm ağda bilgisini paylaşabilecek. Bu, diğer sürücülerin veya polis memurlarının hızlı bir şekilde yanıt vermesine olanak sağlayacak.

Sürücünün yardıma ulaşamaması, bu yılın başlarında bir müşterisinin ölümüyle son buldu. Kurban bir tehlike çağrısı yaparken, şirket gizlilik endişeleri nedeniyle seyahat ayrıntılarını paylaşmadı. Artık Didi Chuxing, polisin müşterilerinin detaylarını daha etkin bir şekilde görebildiği bir sistem geliştiriyor.

Şeffaflık ve erişim

Blockchain teknolojisi, daha fazla şeffaflığa ve yolcu paylaşım servisindeki yolcu ve sürücü kayıtlarına erişimi mümkün kılacak. Aynı zamanda yetkililerin işlem geçmişi hakkında tam bir denetim oluşturmasına izin verecek. Bu, polisin bir güvenlik sorunu durumunda araya girmesine imkan sağlıyor.

Weixing yolculuk paylaşım platformunu kar amacı gütmeyen VV Share Blockchain şirketi ile oluşturacak. Şirket, Çin’de ortam bir ekonominin temellerini atacak halka açık bir Blockchain ağı kuracak.

VV Go, Uber, Lyft ve Didi’ye benzer bir programa sahip olacak. Ancak VV Go, aksiyonları sürücüler ve yolcular için en iyi şekilde çalışan farklı bir algoritmalar kullanıyor. VV Share, VV Go’da kullanım için bir token oluşturacak. VVS tokeni hem yolculuklarda hem de VV Go’daki diğer hizmetleri satın almak için kullanılabilecek. VV Share bunun için 100 milyar VVS tokeni piyasaya sürecek. VV Share’in ekibi ve danışmanları yaklaşık yüzde 80’ini koruma altına alacak.

Ancak, bu Çin hükümetinin yeni gelişen Blockchain alanına nasıl yaklaşacağı bir soru işareti. Pekin, halka açık alanların yanı sıra siber güvenlik alanlarına blok zinciri getirmeyi düşünüyor. Ancak, ülkeyi dolandırıcılık olaylarından korumak adına perakende alanın Blockchain teknolojisine dahil olmasını istemiyor. Ancak Weixing, hükümetle çalışmayı umuyor ki bu sayede Blockchain uygulaması yürürlüğe rahatça girebilsin.

btcmanager

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin