Çin'de yasa dışı kripto para madenciliği zirve yaptı.
Çin'de yasa dışı kripto para madenciliği zirve yaptı.

Çin’de yasa dışı kripto para madenciliği zirve yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli makamlar, yasa dışı elektrik tükettiği iddia edilen 7000 kripto para madenciliği makinesini ele geçirdi. Yerel Çin medya yayını CCTV, ülke genelinde yapılan teftişin bir parçası olarak kripto madenciliği ekipmanlarına el konulduğunu bildirdi.

Ucuz elektrik kripto para madencilerini Çin’e topluyor

Son birkaç yıldır, Çin kripto madencileri için en kazançlı lokasyon oldu. Sichuan gibi bölgeler bol miktarda hidroelektrik üretiyor, bu nedenle elektriği çok ucuz bir maliyetle sunuyor. Kripto madenciliği cihazlarının ağır güç kullandığını zaten biliyoruz. Böylece, Çin’in düşük maliyetli elektrik enerjisi arzı, dünyanın dört bir yanındaki madencileri buraya topluyor.

Eylül 2017’de kripto para birimlerinin yasaklanmasından bu yana, Çinli yetkililer madencilik faaliyetleri konusunda da sıkı bir dikkat gösteriyor. Son haberlere göre, Çinli makamların 70.000’den fazla hane ve 3.061 tüccara yönelik bir inceleme yürüttüğü öne sürülüyor. Ayrıca Tangshan şehrinin Kaiping bölgesindeki fabrikaları, avluları, madenleri ve köyleri de araştırıyorlar.

7 binin üstünde madencilik aracı ele geçirildi

Tangshan polisi, teftişi Devlet Elektrik Enerjisi Dairesi ile iş birliği içinde gerçekleştirdi. Yetkililer, elektriğin şüpheli kullanıldığı şehirleri mercek altına aldı. Soruşturma sırasında, yetkililer 52 yüksek güç transformatörü ve yaklaşık 6890 ASIC madencisini ele geçirdi.

Polis, kripto para madencilerinin yakındaki bir köyden elektrik çaldığını da tespit etti. Tangshan Kamu Güvenlik Bürosu’nun Kaiping şubesinden Shuangqiao Karakolu Müdürü Chen Jingbo şunları söyledi:

Bitcoin için değiştirilmiş bir madencilik tesisi olmak üzere iki konteyner olduğu bulundu. Saha incelendikten sonra, özel olarak bağlanmış transformatörlerin Bitcoin madenciliği için kullanıldığı belirlendi. Teftiş sonucunda 1.906 Bitcoin madencisini ele geçirdik.

Çok sayıda Bitcoin madencisine ev sahipliği yapan Çin, küresel hash rate’in %66’sını kontrol ediyor.

coinspeaker


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin