Çin, ulusal dijital para birimini çıkarmaya bir adım daha yaklaştı
Çin, ulusal dijital para birimini çıkarmaya bir adım daha yaklaştı

Çin, ulusal dijital para birimini çıkarmaya bir adım daha yaklaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ülkenin merkez bankası Çin Halk Bankası’nın (PBoC) ulusal dijital para birimini çıkarmaya bir adım daha yaklaştığı söyleniyor.

Çin, dijital para için yasa hazırlama aşamasına geçti

Global Times haberine göre PBoC’un özel şirketlerle iş birliği içinde dijital para biriminin temel işlevinin geliştirilmesini tamamladığı ifade edildi. Merkez bankasının artık dijital yuanı dolaşıma sokmak için yasal ortamı hazırladığı bildiriliyor.

İsimsiz bir endüstri uzmanı Global Times’a Alipay’ın son patentlerinin dolaşım, ödeme ve ihraç da dahil olmak üzere dijital para biriminin temel işlevi etrafında döndüğünü söyledi.

Çinli teknoloji devi Alibaba’nın mali kolu olan Alipay’in bu yılın başlarında Çin’in dijital para birimi ile ilgili beş patenti yayınmadığı söyleniyor. Haberde ayrıca patentlerden yola çıkarak, teknolojik gelişimin ilk adımının temel olarak tamamlandığı belirtildi.

Lansman tarihi kesinleşmedi

Bu yılın başlarında PBoC, dijital para biriminin sorunsuz ilerlediğini ve üst düzey tasarımının tamamlandığını açıklamıştı. Merkez bankası ayrıca, 2020’de yasal dijital paraların geliştirilmesini sürekli olarak ilerletmeye devam edeceklerinin altını çizmişti.

Çin’in dijital yuan üzerinde 2014’ten bu yana çalıştığı biliniyor. Lansman tarihi ise henüz bilinmiyor.

Endüstri içericileri ise Çin’in koronavirüs (COVID-19) salgını ve ekonomik yavaşlamasının ortasında dijital para biriminin lansmanını hızlandırması gerektiğini ifade ediyor.

theblockcrypto

Yükselişe geçen Bitcoin için risk sona erdi mi?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin