Bitfinex, borsa platformuna çok önemli bir güvenlik özelliği ekledi
Bitfinex, borsa platformuna çok önemli bir güvenlik özelliği ekledi

Bitfinex, borsa platformuna çok önemli bir güvenlik özelliği ekledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Bitfinex, piyasanın kötüye kullanımıyla mücadele etmek ve borsada düzenli ticareti teşvik etmek için tescilli bir gözetim aracı kullanmaya başladığını açıkladı. Aracın ismine Shimmer adı verildi.

Bugün yayımlanan bir basın açıklamasında Bitfinex, ismini dev bal arıları tarafından kullanılan savunma mekanizmasından alan Shimmer’ın neden tasarlandığını açıkladı.

Bitfinex tarafından oluşturulan Shimmer ne işe yarar?

Shimmer, borsadaki olası manipülatif davranışları ve şüpheli ticaret uygulamalarını belirleyip araştırarak piyasa bütünlüğünü ve görünürlüğünü artıracak” bir piyasa uyarısı ve raporlama aracı olarak faaliyet gösterecek. Açıklamaya göre sistem; Bitfinex’in dağıtılmış, çok iş parçacıklı ve çok işlemli hız, kararlılık ve ölçeklenebilirlik üzerine inşa edilmiş çok işlemli eşleme motoru ile sorunsuz çalışacak şekilde tasarlandı.

Shimmer, vadeli işlemler ve marj fonlama ürünleri de dahil olmak üzere platformda potansiyel uygunsuz ticaret faaliyeti vakaları tespit ettiğinde, borsada listelenen tüm işlem çiftlerindeki şüpheli ticaret modellerini e-posta özetleri yoluyla Bitfinex ekibine gönderecek.

“Yatırımcıları korumak istiyoruz.”

Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino konuyla ilgili şunları söyledi:

Kapsamlı pazar ve ticaret gözetimi yetenekleri, önde gelen bir kripto para borsasının ayrılmaz bir parçasıdır. Gelişen bir dijital varlık sınıfının karmaşık ihtiyaçlarını karşılamak ve sofistike katılımcılarımızı korumak için, Bitfinex kendi son teknoloji gözetim sistemini geliştirmeyi seçti. Bu, potansiyel olarak manipülatif uygulamaların kök salmasını ve şüpheli davranışların tespit edilmesini sağlamaya yardımcı olacaktır.

Ardoino, Shimmer’ın özellikle Bitfinex’in vadeli işlemleri ve marj fonlama ürünleri için yararlı olacağını belirtti.

Shimmer, Rust adlı bir programlama dili kullanılarak yaratıldı. Bitfinex CTO’suna göre Rust, yürütme hızı ve programlama güvenliği nedeniyle seçildi.

cryptoglobe

Bitfinex 87 işlem çiftini daha delist ediyor: Son bir ayda 133. delist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin