swift
Çin-Rusya-Hindistan’ın SWIFT ‘e alternatif için çalışıyor, XRP katılacak mı?

Çin-Rusya-Hindistan SWIFT‘e alternatif için birleşiyor: XRP katılacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya, Çin ve Hindistan fon transfer sistemlerini birbirine bağlayarak SWIFT kullanmayı bırakmayı planlıyor. Bazı görüşler ise XRP‘nin likidite için kullanılacağına inanıyor.

Russia Today (RT) tarafından bildirildiği üzere, üç büyük ülke, Çin, Rusya ve Hindistan, hâlihazırda mevcut olan elektronik ödeme sistemlerini birbirine bağlayarak SWIFT fon transfer sistemini devre dışı bırakmak ve hızlı ödemeler için kendi ağlarını oluşturma niyetindeler.

Ripple topluluğunun bazı üyeleri bu büyük üç ülke arasında kullanılan yeni ödeme sisteminin likiditesi için XRP’yi kullanacağını umuyor.

Çin, SWIFT’i devre dışı bırakmak için Rusya ve Hindistan’la işbirliği yaptı

RT’nin haberine göre, Rus merkezli ödeme sistemi SPFS, Çin’deki CIPS ödeme sistemi ile bağlantı kuracak. Hindistan henüz benzer bir proje başlatmadı, ancak yerel mühendisler bunu inşa etmek için çalışıyor. Bu arada Hindistan, Rusya merkezli uluslararası ödemeler sistemine bağlanmak istiyor.

ABD, ülkeyi SWIFT kullanmasını engelleyebileceğini söylediğinde, 2014 yılında Rusya, SPFS ödeme sistemi üzerinde çalışmaya başladı. Yeni platformun ilk denemeleri iki yıl önce gerçekleşti.

https://twitter.com/MackAttackXRP/status/1188818896738017281

https://twitter.com/RippleXrpie/status/1188853043506438146

Ripple topluluğu Çin ve Rusya’nın likidite açısından XRP’yi kullanmasını umut ediyor

Başkan Xi Jinping’in açıklamasının ve Rusya, Çin ve Hindistan’ın ulus ötesi ödemeler alanındaki güçlerinin bir araya gelmesiyle ilgili öyküsünün neden olduğu Çin’deki son blockchain patlaması hakkındaki haberi tartışırken, XRP topluluğunun bazı üyeleri XRP’nin olabileceğini varsaydı. Yeni ortak sistemde likidite sağlamak için seçilecek para XRP olabilir mi?

Umutları, 2017 yılında Çin merkez bankası temsilcileri ile Ripple’in bu toplantısına dayanıyor gibi görünüyor.

Çin kendi dijital para birimini başlatmak üzere

Çin Merkez Bankası (PBOC) yoğun şekilde “Çin coini” olarak adlandırılan kendi merkezi dijital para birimi üzerinde çalışıyor. Dün, Çin Uluslararası Ekonomik Değişim Merkezi’nin yürütme müdürü Huang Qifan, coinin asıl adını açıkladı. DCEPcoin adını, “dijital para birimi elektronik ödemesi – digital currency electronic payment.” kısaltmasından alıyor.

u.today


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin